Riot Blockchain

CryptoMichaël: XRP, BCH en LTC gaan verdwijnen uit de top 10

De welbekende Nederlandse cryptocurrency-analist Michaël van de Poppe, beter bekend als CryptoMichaël op Twitter, heeft afgelopen weekend weer een opvallende uitspraak gedaan. In een tweet gaf hij namelijk aan dat de crypto-markt een aantal crucuale veranderingen ondergaat die voor een grote opschudding zullen zorgen in de huidige top-10 van cryptocurrency projecten. Hij zei het volgende:

“Ik denk dat we ons in een dubbele overgangsfase bevinden. De eerste is de overgang van het wilde westen naar een volwassen en gereguleerde markt rondom Bitcoin en blockchain. De tweede is het wegwerken van overgewaardeerde top 10-munten zoals XRP, BCH (Bitcoin Cash) en LTC (Litecoin) naar fundamenteel sterke munten.”

XRP, BCH en LTC doen het niet goed dit jaar

Hoewel we vandaag nog een artikel geplaatst hebben over een analist die aangaf dat de XRP koers $20-30 zou kunnen bereiken tijdens de volgende bull run, heeft de munt dit jaar nog niet veel laten zien. Daarnaast doen Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin het ook niet goed dit jaar.

Volgens CoinMarketCap was XRP een jaar geleden de op twee na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, met Bitcoin Cash op nummer vijf en Litecoin op nummer zes. Vandaag staan ​​XRP en BCH beide met één plek lager op respectievelijk nummer vier en nummer zes, terwijl Litecoin is gedaald naar nummer 10.

Ondertussen zijn relatieve nieuwkomers Polkadot, Chainlink, Cardano en Crypto.com Coin allemaal in de top 10 gekomen, waardoor het landschap er een heel stuk anders uitziet dan vorig jaar.

XRP koers kan op korte termijn nog wel stijgen

Hoewel Van de Poppe voorspelt dat XRP zijn status als van de grootste crypto-activa zal verliezen, is de munt de enige in de top 10 die op korte termijn misschien wat kracht gaat vertonen, aldus Santiment. Het bedrijf zegt dat het afnemende sociale volume van XRP, een maatstaf die het activasentiment op sociale media meet, aangeeft dat een mogelijke prijsomkering voor het activum aan de horizon ligt.

“XRP heeft de afgelopen 24 uur een milde stijging van +4,4% gekend, terwijl de cryptovaluta verder vlak was. De afgelopen week was het laagste sociale volume in zes maanden voor Ripple en de adresactiviteit nadert het dieptepunt van vijf maanden. Let op de rechtvaardiging van een ommekeer.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN