Santander XRP

Meer dan $169 miljard aan handelsvolumes op cryptocurrency exchanges in september

Cryptocurrency exchanges hebben in de maand september naar verluidt meer dan $169 miljard aan handelsvolumes gedraaid. Echter was dit niet de beste maand, want de maand augustus deed het nog beter. Dit volgens een onderzoek dat door The Block is uitgevoerd.

cryptocurrency exchanges
Bron: TheBlock

Binance heeft het hoogste handelsvolume

De grootste cryptocurrency exchange op basis van handelsvolume is nog steeds Binance. Het handelsplatform genereerde $113 miljard aan handelsvolume en heeft 66,8% marktaandeel in handen. Op de tweede plaats volgt Coinbase met 8%, gevolgd door Kraken.

Gedecentraliseerde exchanges kunnen opwaartse trend gaan zien

In een recente blogpost heeft analytics-platform Santiment uitgelegd dat handelsvolumes op gedecentraliseerde exchanges zoals Uniswap inzicht geven in toekomstige trends binnen de DeFi-sector. Ze gaven verder aan dat er een duidelijke neerwaartse trend in volume is die, eenmaal gebroken, een signaal kan zijn dat de opwaartse trend terugkomt.

“Wij geloven dat er een fundamentele maatstaf is die mogelijk het altcoin-seizoen vrij vroeg zou kunnen bevestigen. DEX-volumes zijn een soort van indicatie van mensen die gokken. Als meer mensen handelen betekent dit dat het publiek opgewonden raakt. In het midden van de bullcyclus zullen mensen er weer over praten.”

cryptocurrency exchanges
Bron: Santiment

Dat de gedecentraliseerde exchange Uniswap in een korte tijd enorme naamsbekendheid heeft gekregen is te zien aan het handelsvolume. Het gaat zelfs zo goed met Uniswap dat het handelsvolume op Uniswap die van Coinbase Pro ingehaald.

UNI analyse

De bekende cryptocurrency analist maakte onlangs op Twitter nog een analyse van Uniswap’s governance-token UNI. Volgens hem zullen we op korte termijn een daling zien naar $3.39, waarna we vervolgens weer een opwaartse beweging gaan zien om de $4.14 te testen.

“Voorlopig verwerpen we dat cruciale gebied. Geen aandachtspunt voor mij.”

Uniswap
Bron: Twitter

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN