KuCoin hack

KuCoin claimt dat de daders achter de hack gepakt zijn

De CEO van crypto-exchange KuCoin heeft vandaag aangekondigd dat ze de verdachten hebben gevonden die verantwoordelijk zijn voor de hack van vorige maand. Johnny Lyu zei dat de wetshandhaving nu betrokken is en de zaak vervolgt. Hij tweette het volgende:

“Na een grondig onderzoek hebben we de verdachten van het beveiligingsincident van Kucoin te pakken, met substantieel bewijs in de hand.”

De CEO van KuCoin voegde eraan toe dat de politie bij het onderzoek betrokken was. Het “beveiligingsincident” verwijst naar de diefstal van tussen $150 miljoen en $280 miljoen aan digitale activa van de beurs.

Wat voor het eerst verscheen als een technisch probleem, ontwikkelde zich al snel tot iets veel groter. Op 26 september werden honderden miljoenen dollars verplaatst van de hot wallet van de beurs naar een adres van een hacker. Destijds vertelde een beheerder in het Telegram-kanaal van KuCoin de gebruikers dat:

“Als er gebruikersfondsen door dit incident worden getroffen, worden deze volledig gedekt door KuCoin en ons verzekeringsfonds.”

Veel projecten achter de gehackte tokens voorkwamen dat de dieven hun bezittingen waar mogelijk konden liquideren. Deze projecten omvatten Tether (USDT), Ampleforth (AMPL), Ocean Protocol (OCEAN) en anderen.

Niet alle betrokken tokens, zoals Synthetix (SNX) en Ethereum (ETH), werden echter geblokkeerd. Dit komt voornamelijk omdat deze tokens voldoende gedecentraliseerd zijn, waardoor het zowat onmogelijk is om bepaalde adressen te blacklisten.

Lyu gaf tevens aan dat de beurs besloten heeft om langzaamaan de opname- en stortingsfuncties te heropenen voor bepaalde getroffen tokens.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN