Bitcoin Nigeria

50 Bitcoins uit 2010 zijn verplaatst naar Bitfinex

Een adres uit het Satoshi-tijdperk is zojuist weer actief geworden en heeft 50 Bitcoins (BTC), ter waarde van $527.120, verplaatst naar een portemonnee van de populaire cryptocurrency exchange Bitfinex.

De 50 Bitcoins werd gedolven in mei 2010, toen Bitcoin ongeveer anderhalf jaar oud was. De eigenaar heeft die munten sindsdien vastgehouden en wachtte tot gisteravond om ze naar de cryptocurrency exchange te verplaatsen. De verplaatsing werd opgepikt door BTCparser, een Telegram-bot die Bitcoin-transacties doorzoekt.

De munten staan ​​bekend als munten uit het ‘Satoshi-tijdperk’ omdat ze werden gewonnen rond de tijd dat de anonieme maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, nog steeds actief was op Bitcoin-forums en deelnam aan de ontwikkeling van Bitcoin. Nakamoto was voor het laatst actief op zijn vaste forum, Bitcointalk, op 13 december 2010.

Als de eigenaar van die 50 Bitcoins de hele voorraad op Bitfinex zou verkopen, zou hij/zij een half miljoen dollar pure winst maken. In 2010 was Bitcoin namelijk niets waard en was het, vanwege zijn onduidelijkheid, erg goedkoop en gemakkelijk om te minen.

De laatste keer dat iemand munten uit het Satoshi-tijdperk verplaatste, was in mei 2020, en dat was toen ook ‘groots’ nieuws. Toen verplaatste iemand ook 50 BTC, echter waren deze in februari 2009 gedolven. Het was echter onmogelijk om te weten wie het heeft verplaatst en met welk doel. Dit zorgde er echter niet voor dat het speculeren stopte.

Sommige mensen denken dat, aangezien Bitcoin niet erg populair was in dit tijdperk, de Bitcoins van Satoshi zelf waren of van medewerkers die dicht bij het project stonden. Of deze keer weer gedacht wordt dat het Satoshi zelf is, is nog af te wachten, maar het is duidelijk dat degene zich klaar maakt om zijn/haar BTC te verkopen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN