Crypto

Aandelenmarkt daalt door positieve COVID-19-test Donald Trump

Het is duidelijk geworden dat de president van de Verenigde Staten, Donald Trump, positief is getest op COVID-19. Dit heeft een enorme impact gehad op de aandelenmarkt en ook Bitcoin begon een kleine daling in te zetten.

De president zei het volgende op Twitter:

“Vanavond zijn de First Lady en ik positief getest op COVID-19. We beginnen onmiddellijk met ons quarantaine- en herstelproces. We komen hier SAMEN doorheen!”

De testresultaten werden donderdagavond ontvangen waarbij het onduidelijk was wanneer de test zelf werd afgenomen, maar president Donald Trump was donderdagmiddag in het openbaar te zien. Hierdoor wordt aangenomen dat het zich nu over de uitvoerende regering heeft verspreid en dit heeft weer een directe invloed gehad op de prijzen op de aandelenmarkt.

Volgens Bloomberg wordt door sommige analisten een correctie van 10% verwacht, aangezien dit de grootste bedreiging voor de gezondheid van een zittende president in decennia is. Dit omdat Trump enigszins te zwaar is en een leeftijd van 74 heeft, waardoor hij in de kwetsbare categorie valt.

Gelukkig is de behandelwijze van COVID-19 een stuk effectiever geworden dat in de beginfase van de pandemie. De timing van het nieuws omtrent Trump komt echter wel op een ongelukkig moment, aangezien de presidentiële verkiezingen om de hoek staan.

Door deze twijfel denken analisten dat de dump nog niet voorbij is. Zo zei Nirgunan Tiruchelvam, analist bij Tellimer, het volgende:

“Er komt weer een uitverkoop. Mensen gaan voor goud en andere veilige activa.”

Bitcoin wordt vaak gezien als één van die ‘veilige activa’, echter is de Bitcoin koers de afgelopen 24-uur toch gedaald. Dit heeft natuurlijk ook te maken met het slechte nieuws vanuit de CFTC met betrekking tot BitMEX, echter heeft dit nieuws ook zijn invloed gehad. In het recente verleden heeft de Bitcoin koers zich echter sterk weten te houden in tijden van onzekerheid. Zo is het de afgelopen maanden vaak gegroeid wanneer de goudprijs ook steeg. Het is echter afwachten of het dit keer ook zo gaat zijn.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN