Bitcoin koers

Grayscale bezit momenteel 2,5% van alle Bitcoin in omloop

Grayscale Investments blijft hard bezig om hun groei voort te zetten. Het bedrijf biedt institutionele beleggers de eenvoudigste bewaaroplossing via de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Hierdoor kunnen vermogende investeerders en instellingen blootstelling tot Bitcoin (BTC) krijgen, zonder dat ze het actief hoeven aan te houden.

Zoals wij eerder dit jaar al aangaven heeft GBTC sinds begin dit jaar een gigantische hoeveelheid BTC gekocht en het bedrijf is niet gestopt met groeien. Op 27 september werd nog duidelijk dat het bedrijf 17.100 BTC (of $183 miljoen) heeft toegevoegd aan het fonds. Dit suggereert simpelweg dat er een exorbitante vraag naar Bitcoin is vanuit institutionele spelers.

GBTC bezit 2,5% van alle BTC

Door de gigantische aankopen van het bedrijf heeft GBTC nu bijna 450.000 munten in beheer ter waarde van ongeveer $4,7 miljard. Dit betekent in wezen dat de Grayscale Bitcoin Trust – die op 25 september 2013 werd gelanceerd – nu 2,5% van alle BTC in omloop beheert.

Voor het perspectief heeft Bitcoin een hard-capped aanbod van 21 miljoen. In het weekend werd de 18,5 miljoenste Bitcoin gedolven, volgens gegevens van Blockchain.com. Dit impliceert dat er nu minder dan 2,5 miljoen over zijn voor miners om te produceren. Als Grayscale besluit om nu te stoppen met het kopen van BTC, zou het nog steeds 2,5% van het totale aanbod in handen hebben tegen de tijd dat de laatste Bitcoin zal worden gemined (mogelijk rond 2140).

Bitcoin koers heeft weinig invloed op de groei

Interessant is dat Grayscale ondanks de matige prestaties van de Bitcoin koers is blijven groeien. De grootste cryptocurrency ter wereld naar marktkapitalisatie probeerde eerder deze maand het niveau van $12.000 te doorbreken, maar werd op brute wijze afgewezen. BTC zweeft sindsdien in de bovenste $10K-regio en kan $11.000 niet volledig veroveren.

Hoewel BTC-reserves het grootste percentage van de activa van Grayscale uitmaken, is dit niet de enige cryptocurrency is waar het investeert. Zo werd duidelijk dat het ruim $5,8 miljard aan activa onder beheer heeft. Deze cryptocurrencies omvatten Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Horizon (ZEN), Stellar Lumens (XLM), Ethereum Classic (ETC), Zcash (ZEC), Litecoin (LTC) en Ripple’s XRP.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN