Ethereum

CryptoCoinTalk: Ethereum koers ziet er zwak uit en op weg naar $300 dollar

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Op het moment van schrijven zien we ineens nieuws rondom BitMEX verschijnen. BitMEX wordt aangeklaagd vanwege verschillende illegale praktijken, waaronder anti-witwasschendingen. De paniek slaat toe en we zien vrijwel direct een daling op Bitcoin en dus ook Ethereum. Vandaag schrijven we een uitgebreide ETHUSDT analyse, om te kijken tot waar we mogelijk kunnen gaan zakken.

Weekgrafiek

De weekgrafiek ziet er niet sterk uit. We lijken op dit moment de belangrijke supportzone op $337-$356 te verliezen. Dit zou kunnen betekenen dat we een beweging gaan zien richting het horizontale level op $309. Om het bearish scenario te invalideren zal de Bitcoin koers dus boven de zone moeten sluiten.

Ethereum koers
Bron: Tradingview

Daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien hoe we lokaal lower highs en lower lows neerzetten. Oftewel, de trend is dus (tijdelijk) omlaag. Zoals het er nu naar uit ziet gaat Ethereum opnieuw de support zone testen op $316-$327. Zoals jullie inmiddels wel weten, hoe vaker een horizontale support getest wordt, hoe zwakker het wordt. De kans is dus zeer reëel dat Ethereum die support gaat verliezen en mogelijk zelfs de $285 zal gaan opzoeken. Dit is tevens de high van 14 februari.

Ethereum koers
Bron: Tradingview

4-uur-grafiek

Op de 4-uur-grafiek hebben we een duidelijke afwijzing laten zien van de orderblock resistance op $369-$377. De kans is nu zeer reëel dat de Ethereum koers de horizontale support op $333,84 gaat opzoeken. Van daaruit is het dus de vraag of we een bounce gaan zien of dat we de hierboven beschreven scenario’s gaan zien.

Ethereum koers
Bron: Tradingview

Conclusie

Kortom, het ziet er momenteel niet best uit voor de Ethereum koers. Voor het BitMEX nieuws zag Ethereum er al zwak uit en daarna heeft het nieuws de Ethereum koers logischerwijs niet goed gedaan. De kans is dus groot dat we de lagere $300 prijzen gaan opzoeken.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN