Bitcoin

Mike Novogratz: Investeren in Bitcoin is minder riskant dan in aandelen

De CEO van Galaxy Digital Michael Novogratz heeft zich weer, zoals we wel gewend van hem zijn, positief uitgelaten over Bitcoin. Hij gaf in een recent interview aan dat investeren in BTC minder riskant is dan investeren in de aandelenmarkt.

Mike Novogratz pusht Bitcoin opnieuw

Bitcoin wordt gezien als een soort “veilige haven”. Net als bij goud, zien velen Bitcoin als een hulpmiddel om iemands rijkdom af te dekken en iemands geld en financiën te beschermen in tijden van inflatie en economische strijd. De omstandigheden momenteel in de wereld zijn relatief onstabiel, sinds het coronavirus medio maart van dit jaar toesloeg. Hierdoor zijn fiat-valuta’s, zoals de Amerikaanse dollar, regelmatig aan het dalen. Dit is uiteraard weer positief voor Bitcoin, aangezien dit aangeeft dat steeds meer mensen het vertrouwen in het huidige economische systeem verliezen.

Het blijkt dat de aandelenmarkt het de afgelopen weken ook moeilijk heeft gehad, aangezien de NASDAQ onlangs maar liefst 800 punten daalde. Novogratz heeft kennis genomen van deze herfst en is van mening dat dit om verschillende redenen een gevaarlijke tijd is om te investeren in de aandelenmarkt.

Ten eerste stelt hij dat de aandelenmarkt het altijd moeilijk heeft in verkiezingsjaren, en met iets meer dan 30 dagen te gaan tot de VS beslist wie de leider zal zijn voor de komende vier jaar, kan dit wel eens slecht nieuws zijn voor de aandelenmarkt. Veel Wall Street-spelers hebben al hun zorgen geuit over de economie als Biden zou winnen, aangezien ze hem niet bestempelen als een geldvriendelijke leider.

Novogratz was het daarmee eens en legde uit:

“Als Biden wint, heft hij belastingen op en de markt gaat dit niet zo goed verteren.”

Bitcoin gaat zich loskoppelen van de aandelenmarkt

Bovendien heeft Novogratz gezegd dat de aandelen van veel eersteklas bedrijven hun hoogtepunt van het jaar al hebben bereikt. Bedrijven als Apple en Tesla hebben hun toppen bereikt voor 2020 en zullen de komende weken waarschijnlijk gaan dalen, volgens Novogratz. Hij gelooft zelfs dat de NASDAQ voor maar liefst 11 procent minder zou kunnen handelen dan waar het nu is.

Hij ging verder met aangeven dat Bitcoin zich van de aandelenmarkt zal loskoppelen. Hij zei het volgende:

“Om te illustreren, als de NASDAQ vandaag vijf procent daalde, zou Bitcoin waarschijnlijk lager zijn, niet hoger, maar ik denk dat je die correlaties zult zien afnemen … We weten niet wat er gaat gebeuren. Het niveau van onzekerheid rond de dollar en de inflatie moet aanzienlijk hoger zijn dan dat wij tot nu toe in onze levensjaren gezien hebben.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN