Ethereum koers

2020 is tot nu toe een goed jaar geweest voor Ethereum

Deze week publiceerde het onderzoeks- en analyseteam van Coin Metrics een rapport over hoe gedecentraliseerde finance (DeFi) de groei van Ethereum (ETH) stimuleert. In dit onderzoek kwam tevens naar voren dat, mede vanwege DeFi, de cumulatieve transactiekosten van Ethereum in 2020 nu meer dan $350 miljoen bedragen, wat meer dan het dubbele is van Bitcoin (BTC).

De DeFi-evolutie van Ethereum

Coin Metrics-onderzoekers en Nate Maddrey publiceerden een nieuw rapport over de DeFi-evolutie van Ethereum en de groei die de blockchain dit jaar heeft gezien. Echter, met de verhoogde vraag, zijn de transactiekosten op het netwerk “drastisch zijn veranderd”, merken de auteurs op. Tevens gaven zij aan dat “hoge gasprijzen de nieuwe norm worden.”

Een paar lanceringen van bekende DeFi-projecten droegen bij aan de dramatische stijging van de netwerkkosten, waaronder UNI, SUSHI, YAM en YFI. De handel in de nieuwe tokens komt vaker voor op gedecentraliseerde exchanges (DEX) en omdat deze swaps onchain zijn, creëerde dit een een grotere vergoedingsmarkt. “Dit kan leiden tot oplopende transactiekosten, aangezien gebruikers strijden om als eerste in de rij te staan”, benadrukt het rapport.

Het ging verder met:

“De mediane transactiekosten voor de ETH bereikten op 2 september een nieuw record van $8,25 na de lancering van SUSHI.”

Stijgende netwerkkosten

Op Twitter publiceerde het team van Coin Metric een grafiek die laat zien dat de netwerkkosten van Ethereum dit jaar twee keer zo hoog zijn als die van BTC. Het schreef het volgende:

“Ethereum totale transactiekosten in 2020 zijn nu meer dan $350 miljoen en meer dan twee keer die van Bitcoin. Ter vergelijking: vorig jaar deze keer waren de cumulatieve transactiekosten voor Bitcoin $135 miljoen en de transactiekosten voor Ethereum $27 miljoen.”

Volgens het rapport zijn de kosten van gedistribueerde grootboeknetwerken een mes dat aan twee kanten snijdt. In wezen betalen gebruikers hogere vergoedingen, maar miners verzamelen alle inkomsten en op zijn beurt is de hashrate exponentieel toegenomen. “Als gevolg hiervan stijgt de hash snelheid van Ethereum naar recordhoogtes – dit is een goed teken voor Ethereum, aangezien netwerkbeveiliging cruciaal is voor de gezondheid en het succes van de blockchain op de lange termijn.”

De onderzoekers onderstrepen echter ook dat hogere gasvergoedingen de ETH-keten voor een bepaald deel van de gebruikers “onbetaalbaar” kunnen maken, waardoor het mogelijk is dat alleen grote spelers het zich nog kunnen veroorloven om van het netwerk gebruik te maken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN