PSG Sorare

Paris Saint-Germain F.C. is 100e gelicentieerde club in fantasy-voetbalspel Sorare

Het nieuwe, door Ethereum aangedreven, fantasy-voetbalspel Sorare heeft de afgelopen tijd flinke stappen gemaakt. Zo werd vandaag duidelijk dat het de Franse voetbalclub Paris Saint-Germain F.C. aan heeft weten te trekken als de 100e gelicentieerde club in het spel.

Huidige PSG-sterren zoals Neymar en Kylian Mbappé worden getokeniseerd op de blockchain en in het spel uitgebracht als digitale kaarten, die gebruikers kunnen kopen, verzamelen, ruilen en gebruiken om hun fantasy-teams te vormen en om te strijden tegen andere spelers.

Bovendien zal Sorare enkele voormalige PSG-spelers tokeniseren, zoals de voormalige Engelse voetbalspeler David Beckham. Sorare biedt spelerskaarten te koop aan in verschillende zeldzaamheden, waaronder limited-edition kaarten, die elk aantoonbaar schaars zijn via de blockchain.

Volgens Sorare zal er door de partnership semi-regelmatig worden gecommuniceerd via de sociale kanalen van PSG. Dit is goed nieuws, aangezien het team op de zesde plaats in de wereld van alle sporten staat op het gebied van aanwezigheid op sociale media, met in totaal meer dan 80 miljoen volgers op verschillende platforms.

Sorare CEO, Nicolas Julia, vertelde het volgende aan Decrypt:

“Paris Saint-Germain is dit jaar de Champions League-finalist met ongelooflijke spelers in het team zoals Neymar en Mbappé. Het is een eer dat ze lid worden als de 100e gelicentieerde club. Door hen te laten communiceren over Sorare, kunnen veel nieuwe mensen aangetrokken worden tot blockchain-gaming en de Ethereum-ruimte.”

De game is al speelbaar in de Verenigde Staten, wat in feite de op één na grootste markt van Sorare is in termen van zowel gebruikersbestand als gemiddelde hoeveelheid tijd die gebruikers er dagelijks aan besteden. Volgens een publicatie heeft de VS een groei van 70% gezien op maandbasis, en Sorare zal aanvullende Amerikaanse partnerships zoeken na de ondertekening van de Major League Soccer Players Association in juni.

Sorare merkt op dat de VS meer dan 60 miljoen fantasy-sportspelers heeft en dat er een gezonde vraag is naar het verzamelen van sportkaarten, hoewel het bewijzen van de legitimiteit van fysieke kaarten een uitdaging kan zijn. Dankzij blockchain-technologie kunnen de digitale kaarten van Sorare eenvoudig worden geverifieerd met bewezen schaarste.

Volgens een eerder bericht heeft Sorare nu meer dan 40.000 gebruikers over de hele wereld, met een gemiddelde groei van 52% per maand sinds zijn debuut in begin 2019. De inkomsten van de game zijn gestegen van $30.000 in december 2019 tot $800.000 vorige maand. In juli kondigde Sorare ook al aan dat het $4 miljoen had opgehaald in een seed-ronde.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN