Huobi en OKEx ondersteunen aankomende Ethereum Constantinople Hard Fork - CryptoBenelux

Ocean Protocol voert hard fork uit vanwege KuCoin hack

Op zondag om 22:00 UTC kondigde het bekende blockchain-project Ocean Protocol aan dat het was gemigreerd van zijn oude tokenadres naar een nieuwe, om de pogingen van de KuCoin-hacker om 21 miljoen OCEAN-tokens ter waarde van ongeveer $8,6 miljoen te verkopen, te dwarsbomen, aldus het Ocean Protocol-team.

Het team ging verder met:

“Om 1600 GMT werd een nieuw contract opgesteld dat de saldi van OCEAN weerspiegelde vanaf blokhoogte 10943665 op het Ethereum-mainnet. Het nieuwe smart contract zal gestolen tokensaldi toewijzen aan een adres dat in Singapore in vertrouwen wordt gehouden voor personen die door de diefstal zijn getroffen.”

Door contractadressen te verplaatsen, is de voorraad OCEAN-tokens van de hacker op de zwarte lijst gezet. Maar het roept ook vragen op over de ware onveranderlijkheid van het project, aangezien het protocol in één weekend effectief kan worden afgebroken.

De KuCoin hack

Zoals eerder gemeld werd de bekende cryptocurrency exchange KuCoin afgelopen vrijdag gehackt. De hacker kreeg toegang tot de hot wallet-sleutels van het platform, zei Johnny Lyu, CEO van KuCoin in een livestream in het weekend.

Hij ging verder met aangeven dat de beurs van plan is alle gestolen fondsen te dekken met het verzekeringsfonds:

“U kunt er zeker van zijn dat als een gebruikersfonds door dit incident wordt getroffen, het volledig wordt gedekt door KuCoin en ons verzekeringsfonds.”

Ocean Protocol weet de schade te beperken

Zoals gezegd werd Ocean Protocol hard getroffen door de hack. Echter heeft het project de schade weten te beperken door de hard fork. Voorafgaand aan de hard fork heeft de hacker echter nog wel zo’n 330.000 OCEAN-tokens (ter waarde van $120.000) weten te verkopen, volgens Larry Cermak, hoofd van The Block.

Als gevolg van dit slechte nieuws daalde prijs van OCEAN met maar liefst 8% van $0,399 per token naar $0,365, omdat de hacker de gestolen tokens in porties van 10.000 munten verkocht. Hij of zij verhuisde vervolgens naar andere holdings, waaronder COMP, SNX en LINK nadat het contract was onderbroken.

De hacker ruilde de gestolen ERC-20-tokens voor Ether (ETH). Deze swaps zijn grotendeels uitgevoerd op Uniswap, een populaire gedecentraliseerde beurs (DEX).

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN