Ethereum 2.0 validators

Ethereum 2.0 testnet Spadina is officieel gelanceerd

Ethereum 2.0-ontwikkelaars hebben het eerder aangekondigde testnet “Spadina” geïmplementeerd – het laatste testnet voorafgaand aan de geüpgradede mainnet-release van de blockchain.

Het testnet, vernoemd na een metrohalte in Toronto, volgt het Medalla-testnet van de officiële Ethereum Foundation, dat begin augustus werd gelanceerd. Spadina zal samenwerken met Medalla en zal test stortingen en genesis uitvoerig testen, voorafgaand aan de release van het mainnet.

Ethereum 2.0-ontwikkelaar, Danny Ryan, zei onlangs het volgende:

“Het belangrijkste doel is om ons allemaal nog een kans te geven om door een van de moeilijkere en riskantere delen van het proces te gaan – stortingen en genesis – voordat we het mainnet bereiken. Als alles goed gaat, zou het ons meer gemoedsrust moeten geven voordat we later dit jaar in de echt live gaan.”

De release van Ethereum 2.0 – een volledig functionele Proof-of-Stake (PoS) blockchain ter vervanging van de huidige Proof-of-Work (PoW) Ethereum-hoofdketen – laat al lang op zich wachten. Een officiële lanceringsdatum is nog niet gegeven, maar het wordt verwacht dat dit vóór eind 2020 zal gaan plaatsvinden.

Groter effect dan de halvering van Bitcoin?

Met Ethereum als één van de top van crypto-projecten, zal het succes van Ethereum 2.0 een aanzienlijke positieve invloed hebben op bijna alle andere projecten, vooral op de marktprijzen. Zo gaven meerdere analisten aan dat zij verwachten dat dit een grote invloed zal hebben op de crypto-markt dan de afgelopen halvering van Bitcoin. Zo plaatste Adam Cochran (adjunct-professor aan een school in Canada, samen met een angel- / venture-investeerder in crypto) een uitgebreide thread met 50 tweets geplaatst over waarom Ethereum 2.0 zal resulteren in “de grootste economische verschuiving van de samenleving”.

De analyse was uitgebreid, maar kwam neer op drie kernverhalen:

  1. De introductie van Proof-of-Stake (PoS) zal de inflatie van ETH drastisch verlagen, waarbij oprichter Vitalik Buterin een daling van het nieuwe aanbod met meer dan 50% verondersteld.
  2. Vanwege de technische verbeteringen, die zullen worden geïmplementeerd met Ethereum 2.0, zal de fundamentele vraag naar cryptocurrency waarschijnlijk exploderen. Zoals Cochran schreef: “Met de release van ETH 2.0 gaan we zien dat ETH de tx/s, en daarmee de commerciële en consumenten levensvatbaarheid, drastisch zal verhogen.”
  3. Naar verwachting zal een verbetering van de codebase worden opgenomen in de uitrol van ETH 2.0, die de Ethereum-transactiekosten zal burnen, waardoor het aanbod in de loop van tijd afneemt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN