OKEx

Uniswap weet $2 miljard aan TVL te overtreffen

De bekende gedecentraliseerde exchange (DEX) Uniswap is het eerste DeFi-protocol geworden dat $2 miljard aan totale waarde aan zich heeft weten te binden (TVL), volgens gegevens van DeFi Pulse.

Bron: DeFi Pulse

De TVL van Uniswap, of de totale waarde van alle activa die in het protocol zijn vastgezet, staat op het moment van schrijven op $2,06 miljard. Ether (ETH), Tether (USDT) en Wrapped Bitcoin (WBTC) zijn de drie beste tokens van Uniswap op basis van liquiditeit.

In termen van Ethereum bezit Uniswap nu 2,9 miljoen ETH, of 2,6% van het volledige circulerende aanbod. Dit was genoeg om de DEX in staat te stellen om Maker in te halen, die momenteel 2,8 miljoen ETH heeft vergrendeld.

UNI-token zorgt voor liquiditeitsverschaffers

De prestatie is bereikt na de lancering van vier op ETH gebaseerde liquiditeitspools en de bijbehorende UNI-token. Op het moment van schrijven is meer dan $1,6 miljard opgesloten in deze vier pools en vertegenwoordigt een onderpandverhouding van 50:50, met meer dan $800 miljoen aan ETH.

De eigen UNI-token van Uniswap is de afgelopen dagen blijven consolideren en handelt momenteel op $4,70. Rivaliserend DeFi-bestuur en LP-tokens zoals SUSHI zijn deze maand met meer dan 80% gedaald, terwijl UNI tot nu toe de meeste van zijn winsten lijkt te hebben behouden ondanks de eerste uitverkoop.

De volumes zijn afgenomen sinds de grote airdrop, maar er vindt nog steeds een langzame accumulatie plaats via de vier ETH-liquiditeitspools. Er zijn nog zeven weken farming te gaan voordat de UNI-beloningen, die momenteel worden verdeeld tegen 83.333 tokens per pool per dag, uitgeput zijn.

Maker delft het onderspit

Maker biedt niet dezelfde beloningen voor yield farming, daarom zijn liquiditeitsverschaffers de afgelopen week massaal naar Uniswap geswitched. UNI-farming zal doorgaan tot 17 november en het is waarschijnlijk dat deze liquiditeit vervolgens zal worden verplaatst naar grotere opbrengstmogelijkheden.

De dominantie van Uniswap, naast andere DeFi-protocollen, is ongeveer 18%. De gecombineerde TVL van alle protocollen heeft meer dan $11 miljard bereikt naarmate de trend van het yield farming zich voortzet.

Het gedecentraliseerde kredietprotocol MakerDAO is niet ver verwijderd om de $2 miljard aan te tikken. De bouwer van DAI stablecoin heeft in totaal $1,95 miljard aan deposito’s. Aave volgt daarna met $1,54 miljard aan TVL.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN