Ethereum Nieuws

Ethereum-transactiekosten zijn gedaald naar laagste punt sinds 49 dagen

De gemiddelde kosten voor het verwerken van een Ethereum-transactie zijn gedaald tot het laagste punt sinds 49 dagen, waarmee een einde komt aan een periode van superhoge transactiekosten die het gebruik van het netwerk onbetaalbaar maakten.

Gisteren bedroegen de gemiddelde transactiekosten van Ethereum (ETH) $2,25, volgens gegevens van BitInfoCharts. Het bereikte $2,28 – drie cent hoger – op 23 augustus, maar is sinds 9 augustus niet onder de $2,25 gedaald, toen de kosten van de gemiddelde Ethereum-transactie $1,94 bedroegen.

Nog maar tien dagen geleden bereikten de gemiddelde kosten van een enkele Ethereum-transactie $11,6 en op 2 september was het maar liefst $14,6. Dit zijn de hoogste gemiddelde transactiekosten ooit. Alleen in 2018 bereikten de vergoedingen iets dat in de buurt kwam van deze niveaus. Toen bedroeg het namelijk $5,5 op 2 juli 2018.

Hoe komt de afname?

Een van de redenen voor de hoge vergoedingen van deze zomer is de opkomst van DeFi (of gedecentraliseerde finance). DeFi verwijst naar een hele reeks niet-bewaarplichtige financiële producten, waaronder DeFi-kredietprotocollen, gedecentraliseerde stablecoins en synthetische activa.

Er is de afgelopen maanden veel geld in deze protocollen gestoken. Volgens DeFi Pulse zit tegenwoordig bijna $11 miljard opgesloten in DeFi-smart contracts, terwijl dit in juni nog slechts $1miljard was. Dit heeft grote invloed gehad op de transactiekosten van Ethereum, aangezien het merendeel gebouwd is op de blockchain van de nummer twee cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. Maar Ethereum, dat slechts ongeveer 14 transacties per seconde kan verwerken, heeft moeite om dit bij te houden en hierdoor is de concurrentie op elke transactie erg groot.

Dat de vergoedingen nu dalen, zou kunnen betekenen dat de DeFi-activiteit ook afneemt. Het kan ook betekenen dat mensen beginnen over te stappen naar andere blockchains. Het kan ook betekenen dat mensen vertrouwen op laag-twee-oplossingen – software die bovenop de Ethereum-blockchain is gebouwd om transacties goedkoper of sneller te maken – of dat de smart contracts van DeFi-projecten efficiënter worden.

Wat de reden ook is, deze verlaagde tarieven zijn zeker welkom voor handelaren die uit de opkomende DeFi-markt werden geprijsd door de hoge vergoedingen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN