Ripple cryptocurrency

Ripple (XRP) vormt de brug tussen verschillende CBCD’s, aldus Brad Garlinghouse

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, heeft gezegd dat cryptocurrencies zoals XRP niet worden bedreigd door Central Bank Digital Currencies (CBDC’s). Brad Garlinghouse is ervan overtuigd dat Ripple (XRP) de brug zou vormen tussen verschillende CBDC’s.

De CEO benadrukte verder in de laatste nieuwsbrief van Ripple Insight dat CBDC één ding is en interoperabiliteit tussen verschillende CBDC’s iets anders is. Volgens Garlinghouse zijn ongeveer 70% van de centrale banken CBDC’s aan het overwegen en zal interoperabiliteit hierin een erg belangrijke rol spelen. Hij zei:

“Meer dan 70% van de centrale banken over de hele wereld overweegt #CBDC’s in te zetten – en een ding dat glashelder is, is het belang van interoperabiliteit. Als je hier geen prioriteit aan geeft, dan bouw je gewoon hetzelfde geïsoleerde systeem opnieuw op.”

Bron: Twitter

Verschillende landen zijn bezig met het onderzoeken en ontwikkelen van een eigen digitale valuta. China lijkt vooral erg ver voorop te lopen. Zo maakten wij eerder al bekend dat China druk bezig is met het testen van hun digitale valuta.

Nu al deze gesprekken en plannen in verschillende delen wereldwijd aan de gang zijn, is Brad Garlighhouse optimistisch. Hij zei dat de On-Demand Liquidity-service van RippleNet, die XRP gebruikt als cryptocurrency, een brug zal vormen tussen deze CBDC’s, omdat het realtime transacties mogelijk maakt over meerdere wereldwijde markten.

“Het gebruik van een neutraal en efficiënt digitaal activum zoals XRP vermindert ook de onvergelijkbare invloeden van de machtigste landen en draagt ​​bij om het speelveld in het betalingssysteem van de internationale handel gelijk te trekken.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN