XRP koers

XRP Ledger Foundation krijgt $6,5 miljoen steun van Ripple, Coil en GateHub

De nieuw opgerichte XRP Ledger Foundation heeft $6,5 miljoen opgehaald bij Ripple, Coil en GateHub. De investerende bedrijven zijn allemaal gebouwd op het grootboek van XRP en hierdoor is het ook logisch dat zij het belang inzien van het doel van de stichting.

Deze non-profit en open organisatie is opgericht met als doel de ontwikkeling van het XRP-grootboek, de blockchain waarop de XRP-token draait, te versnellen. Tevens wil de stichting de XRPL-infrastructuur verbeteren, en schaalbare en duurzame praktijken op het platform promoten.

De stichting probeert ook een objectieve checklist te maken om de prestaties van validators te evalueren en de ontwikkeling van tools te ondersteunen om de toegankelijkheid voor zowel ontwikkelaars als gebruikers te verbeteren. Volgens Ripple CTO, David Schwartz, bestaat het bestuur van de XRP Ledger Foundation uit veel bekende gezichten, zoals de Nederlander Wietse Wind, een XRPL-ontwikkelaar.

Bharath Chari, foundation consultant van XRP Ledger, zei het volgende:

“De Foundation is buitengewoon blij om samen te werken met belanghebbenden in het ecosysteem voor verdere innovatie en het gebruik van XRP Ledger. We zijn toegewijd om volledige ondersteuning te bieden voor de groei van het ecosysteem van ontwikkelaars.”

De aankondiging bevat ook gedetailleerde plannen om een ​​”XRP Community Fund” op te richten, dat onafhankelijk van de stichting zal opereren en zich zal concentreren op evenementen en het bevorderen van XRPL-acceptatie. De stichting is ook op zoek naar aanvullende financiering om samen te werken met de bredere gemeenschap, waaronder academische instellingen en non-profitorganisaties, om de uitdagingen van de komende jaren het hoofd te bieden.

Hoewel de marktprestaties van XRP dit jaar relatief zwak zijn, heeft Ripple veel vooruitgang geboekt in haar samenwerkingen met de banken over de hele wereld. Slechts twee dagen geleden kondigde Ripple aan dat het een partnership is aangegaan met HDFC, de grootste bank in de particuliere sector van India, om snellere en goedkopere transacties mogelijk te maken met behulp van de XRPL.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN