Bitcoin koers

Willy Woo: Bitcoin kan zich binnenkort loskoppelen van traditionele activa

De bekende statisticus Willy Woo heeft onlangs aangegegeven dat Bitcoin (BTC) binnenkort “losgekoppeld” kan worden van traditionele activa. Dit zal gebeuren wanneer een belangrijke relatie met goud uit een langdurige neerwaartse trend breekt.

Bitcoin kan zich loskoppelen

In een tweet op sep. 25, voorspelde Woo dat Bitcoin zich zou gedragen als een succesvolle startup door nieuwe interesse te verwerven en zijn eigen weg te gaan. Hij zei het volgende:

Bitcoin zal zich binnenkort loskoppelen van traditionele markten, maar dit zal worden aangedreven door zijn interne acceptatiecurve (denk aan groei in startup-stijl) in plaats van veranderingen in percepties als een afdekkingsinstrument door traditionele investeerders.

De basisprincipes van gebruikersacceptatie hebben al recordhoogtes gebroken.”

Fundamentals zien er goed uit

Zoals wij eerder al gemeld hebben, bevinden zowel de hash snelheid als de moeilijkheidsgraad van het Bitcoin-netwerk zich op recordniveaus, wat het concurrentievermogen en de langetermijnwaardering van de winstgevendheid onder miners onderstreept.

Daarnaast voorspelde Woo eerder al dat de huidige afhankelijkheid van de Bitcoin koers, van factoren zoals de index van de Amerikaanse dollar (DXY), al aan het verminderen is. Een andere grafiek benadrukte echter dat deze verandering mogelijk al aan de gang is.

Tevens is de prijsverhouding van Bitcoin ten opzichte van goud, die in een neerwaartse trend zat sinds de all time high van $20.000 in december 2017, naar boven uitgebroken toen het eind juli de $12.000 wist te bereiken. Een daaropvolgende nieuwe test van de trendlijn leek nieuwe ondersteuning te bevestigen, wat resulteerde in een opleving naar boven.

Tot slot is duidelijk geworden dat steeds meer landen bezig zijn met het reguleren van cryptocurrencies. Zo plaatsten wij eerder deze week al verschillende artikelen over Rusland, India, Amerika en Europa die dit onderstrepen.

Al deze factoren bij elkaar kunnen ervoor zorgen dat Bitcoin de komende tijd een flinke boost gaat krijgen en kan de Bitcoin koers definitief loskoppelen van traditionele activa.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN