Verenigde Staten crypto

Nieuw wetsvoorstel zorgt voor raamwerk voor cryptocurrency-beurzen in de Verenigde Staten

Verschillende landen zijn druk bezig met het introduceren van nieuwe raamwerken voor cryptocurrencies. Zo werd gisteren duidelijk dat crypto-belanghebbende in India ook druk bezig zijn met het ontwikkelen van een goed raamwerk, om te voorkomen dat cryptocurrencies in het land verboden gaan worden. Daarnaast maakten wij ook bekend dat Rusland een nieuw wetsvoorstel ingediend heeft die ervoor zou zorgen dat mensen hun crypto-wallets moeten registreren. Nu is echter ook nieuws naar buiten gekomen vanuit de Verenigde Staten.

Eerder deze week werd al duidelijk dat de VS het makkelijker voor crypto- en fintech-bedrijven wil maken om in het gehele land te opereren. Dit wetsvoorstel was echter nog niet ingediend. Dit is nu echter wel gebeurd.

Het is namelijk zo dat de Amerikaanse vertegenwoordiger van Texas, congreslid Michael Conaway, het nieuwe wetsvoorstel ingediend heeft. Indien aangenomen, zou het een manier bieden aan de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) om alle op de staat gebaseerde regelgevende vereisten – voor in de VS gevestigde cryptocurrency-beurzen – te stroomlijnen, onder één enkel raamwerk.

Volgens het voorstel zou de CFTC cryptocurrencies als grondstoffen beschouwen, onder de Commodities Exchange Act. Bovendien benadrukte het document dat de nieuwe verordening cryptocurrency-beurzen onder federale jurisdictie zou laten opereren, wat betekent dat zij niet meer 49 verschillende geldovermakingsvergunningen (MTL) hoeven aan te vragen.

Het document detailleerde verder dat het wetsvoorstel de Digital Commodity Exchange Act (DCEA) zou toestaan ​​”de handelsplatformen te reguleren die opkomende digitale grondstoffen, zoals Bitcoin, Ether, hun forks en andere soortgelijke digitale activa, voor de handel aanbieden.”

Als het wetsvoorstel zou worden aangenomen, zou de wet de cryptocurrency-regelgeving in de VS stroomlijnen en juridische duidelijkheid creëren voor token-uitgevers. Dit zou bovendien de toetredingsdrempel verlagen voor beurzen die op een conforme manier te werk willen gaan.

Het wetsvoorstel zal waarschijnlijk niet worden aangenomen vóór de komende verkiezingen, echter kan het publiek nu feedback geven over het voorstel en eventuele verbeterpunten aangeven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN