Bitcoin koers

Dave Portnoy: Bitcoin is een grote ponzi-scheme

Slechts enkele maanden na het maken van een grootse entree in de cryptocurrency-markt, bevestigde Dave Portnoy, oprichter van Barstool Sports, opnieuw dat hij momenteel uit de markt gestapt is. In een recente podcast met Anthony “Pomp” Pompliano rechtvaardigde de controversiële daghandelaar zijn vertrek door te beweren dat Bitcoin (BTC) een gigantisch ponzi-scheme is.

Portnoy’s controversiële Bitcoin-geschiedenis

Portnoy is een van de meest invloedrijke en controversiële gezichten van de traditionele markt geworden. Eerder dit jaar verklaarde hij dat hij “in Bitcoin stapt”, wat veel aandacht trok. Zelfs de Winklevoss-tweeling boden hun hulp aan om hem kennis te laten maken met Bitcoin.

Zijn controverse volgde hem echter snel in het waakzame cryptocurrency-veld, waar de gemeenschap snel zijn pump and dump-technieken ontdekte. Na het kopen van verschillende altcoins en het claimen van een verlies van $25.000, zei Portnoy dat hij er weer uitgestapt is.

Interessant genoeg was zijn aankoop van Bitcoin in 2020 niet de eerste keer dat hij de koningsmunt gekocht heeft. Hij gaf toe dat hij tijdens de parabolische prijsstijging in 2017 voor ongeveer $50.000 aan BTC had gekocht voor ongeveer $15.000. Toen hem werd gevraagd of hij de munten nog steeds vasthoudt, zei Portnoy dat de hardware-wallet kwijt is geraakt en dus geen toegang meer heeft tot de munten.

In de recente podcast bevestigde hij dus nogmaals dat hij volledig uit de crypto-markt is gestapt en ging verder met stellen dat Bitcoin oplichterij is. Hij voerde aan dat “je in moet stappen, echter niet degene moet zijn die als laatste de munten vasthoudt.”

Gebrek aan verantwoording is een probleem

Een van de meest opvallende kenmerken van Bitcoin is de anonimiteit van de maker – Satoshi Nakamoto. Hoewel het pseudoniem bekend en omstreden is, en sommige mensen beweren Nakamoto te zijn, blijft de ware identiteit tot op de dag van vandaag een mysterie.

Portnoy gelooft dat dit een probleem is. Hij voerde aan dat als hij uiteindelijk geld verliest of wordt opgelicht, hij er de voorkeur aan geeft te weten wie de persoon is achter de hele operatie. Bij Bitcoin roept de “gebrek aan verantwoording” echter zorgen bij hem op waar hij zich niet prettig bij voelt. Desalniettemin merkte hij op dat hij van plan is terug te keren naar BTC:

“Ik kom terug. Ik heb gezegd dat ik weer terugkom in Bitcoin. Ik weet niet wanneer, maar ik kom wel terug.”

Hij voerde aan dat de gemeenschap en vooral de memes hem in de eerste plaats het meest aantrokken, en dat is hetgeen hij het meest mist.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN