Paris Saint Germain

Turkse voetbalclub Trabzonspor lanceert fan token en haalt 5 miljoen Turkse Lira op

De Turkse voetbalclub Trabzonspor, heeft in samenwerking met Chiliz, binnen vijf minuten de eerste voorraad van hun $TRA fan token uitverkocht. De tokens waren te koop op de fan-app van Socios.com. Dit volgens een publicatie van Chiliz op Medium.

In totaal waren er 625.000 TRA fan tokens beschikbaar tegen een vaste prijs van 8 Turkse Lira (TL). De tokens werden verkocht op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Uiteindelijk werd er in totaal 5 miljoen Turkse Lira (€556.000) opgehaald.

Trabzonspor General Manager Sinan Zengin bedankte de intense belangstelling van de fans bij de FTO en was verheugd dat de club de hoogste Fan Token-verkoop behaalde na Barcelona. Hij zei:

“Vandaag om 15.00 uur zijn 625.000 $TRA-tokens die we aan onze fans en al onze investeerders hebben aangeboden tegen een vaste prijs van 8 TL, binnen 5 minuten uitverkocht. We hebben in slechts 5 minuten over de verkoop van 5 miljoen TL gedaan. Dit is inderdaad een enorm succes.”

Help bij beslissingen met TRA fan tokens

Fans die in het bezit zijn van $TRA fan tokens kunnen deze gebruiken om vervolgens een stukje invloed uit te oefenen bij club gerelateerde beslissingen. Zo kunnen ze in de eerste poll stemmen op een nieuw ontwerp voor de bus van het eerste team.

Elk seizoen kunnen $TRA-houders in vele peilingen meedoen op Socios.com. Ze kunnen hier hun stem uitbrengen en beloningen verdienen die aan de club zijn gekoppeld, zoals het ontmoeten van spelers en het bekijken van games als een VIP wanneer fans terugkeren naar de stadions. De $TRA Fan Token wordt een integraal onderdeel van de fan betrokkenheid van supporters.

De samenwerking met Chilliz

In augustus maakte wij al bekend dat de Turkse voetbalclub Trabzonspor een samenwerking is aangegaan met Sporttokenization-platform Chilliz (CHZ), het bedrijf achter Socios.com. 

Alexandre Dreyfus, CEO en oprichter van Chiliz en Socios.com zei:

“De kracht van de reactie van Trabzonspor-fans laat zien hoe ons bedrijfsmodel het potentieel heeft om een ​​aantrekkelijk alternatief te zijn voor de ‘donatiecampagnes’ die gebruikelijk zijn in de Turkse sport.”

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“Voor een kleine bedrag kan elk type fan, wereldwijd of internationaal, een stem hebben in clubaangelegenheden, beloningen verdienen en genieten van een nauwere band met hun club.”

FC Barcelona’s fan token binnen twee uur uitverkocht!

Ook de fan token van FC Barcelona ging erg hard. Wellicht niet zo snel als die van Trabzonspor, maar ondanks vertragingen in de token-verkoop waren in korte tijd ongeveer 600.000 BAR-tokens volledig uitverkocht. Daarnaast werd ook in juli bekendgemaakt dat voetbalclub As Roma een eigen fan token krijgt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN