Crypto Nieuws

Bitcoin koers zal waarschijnlijk verder gaan dalen

Eerder vandaag plaatsten wij nog een artikel waarin duidelijk werd dat een on-chain statistiek er goed uit zag voor Bitcoin (BTC). Dit wil echter niet zeggen dat alle on-chain-statistieken momenteel er goed uitzien voor de koningsmunt. Er zijn namelijk andere gegevens die aantonen dat de Bitcoin koers de komende tijd nog verder kan gaan dalen.

Zo is duidelijk geworden dat gisteren de netto-instroom van Bitcoin naar beurzen (gemeten aan de hand van de totale verandering in het saldo op beurzen) 36.800 BTC bedroeg. Dit is de grootste stijging in één dag sinds de beurscrash op 13 maart, volgens gegevensbron Chainalysis.

Dit is niet echt positief nieuws omdat er vaak maar één reden is waarom mensen hun BTC weer terug naar de beurs verplaatsen, namelijk om te verkopen. Philip Gradwell, een econoom bij Chainalysis, vertelde het volgende aan CoinDesk:

“Sinds 20 september is de netto dagelijkse instroom van Bitcoins naar beurzen toegenomen en is de handelsintensiteit afgenomen. Dit duidt op een verzwakkende markt.”

Bron: Chainalysis

Zoals gezegd kon ook worden opgemerkt dat de handelsintensiteit van Bitcoin gedaald is, die het aantal keren meet dat een instromende munt wordt verhandeld, naar een dieptepunt in één jaar van 1,75. Dit is een teken dat er niet genoeg kopers waren om de hoge instroom van munten op te vangen.

Gradwell ging verder met:

“Er wordt veel voorraad opgebouwd op beurzen en er zijn minder kopers die bereid zijn om te handelen. Deze omstandigheden leiden meestal tot prijsdalingen.”

Bullish op lange termijn

Bitcoin daalde maandag met meer dan 4,5% toen investeerders massaal besloten om in de Amerikaanse dollar te duiken, waardoor aandelen, goud en andere beleggingsproducten verkocht werden vanwege hernieuwde zorgen over het coronavirus. De drop zorgde vervolgens voor een voortzetting van de pullback vanaf de highs van augustus boven $12.400.

Hoewel de Bitcoin koers op korte termijn een diepere daling kan ondergaan, blijft de algemene vooringenomenheid bullish. Gardwell zei het volgende hierover:

“We zitten nog steeds boven de $10.000, het is alleen de derde keer dat Bitcoin dit prijsniveau gedurende meerdere weken handhaaft, en langetermijnbeleggers kopen Bitcoin in toenemende hoeveelheden.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN