NASDAQ

Nasdaq en Hashdex gaan cryptocurrency ETF lanceren

Nasdaq en het Braziliaanse Hashdex hebben samen besloten om een cryptocurrency ETF te lanceren, die de eerste in zijn soort ter wereld zal zijn. Dit volgens een bericht dat op het Braziliaanse nieuwsplatform Infomoney gepubliceerd werd.

In het bericht werd geschreven dat Hashdex’s manager, Sampaio, toestemming kreeg om, in samenwerking met Nasdaq, een ETF aan te bieden op basis van cryptocurrencies. Het berichtte ook dat de crypto ETF-handel in de komende maanden op, de in Bermuda gevestigde beurs, BSX zou kunnen beginnen. Ze kozen voor deze beurs vanwege de gunstige regelgeving voor de nieuwe producten.

Sommige details ontbreken nog, maar de verwachting is dat het product eind dit jaar klaar zal zijn om verhandeld te worden. Verdere details worden op de dag van lancering bekendgemaakt.

Waarom Bermuda?

Al geruime tijd zijn er vergelijkbare inspanningen om crypto-ETF’s te lanceren, maar de Securities and Exchange Commission (SEC) keurde geen enkel project goed. Zo’n voorbeeld was een poging van de gebroeders Cameron en Tyler Winklevoss.

Ook ontkende de SEC de acceptatie van crypto ETF aangeboden door Wilshire Phoenix en NYSE-makelaar Arca. Deze afwijzing gebeurde in 2020 en de SEC was van mening dat markten zich niet in een vergevorderd stadium van ontwikkeling bevinden om crypto-ETF’s te verhandelen.

Hierdoor hebben de twee bedrijven gekozen om het via Bermuda te spelen. Het is namelijk zo dat het eiland crypto-vriendelijke regels heeft en erin geslaagd zijn om de invloed van de SEC te vermijden.

Marcelo Sampaio, CEO van Hashdex, gaf verder aan dat de officiële aanwezigheid van Nasdaq op de markt voor digitale activa het bewijs is dat crypto-investeringen meer interesse en vertrouwen hebben. Hij ging verder met:

“Dit proces moet ook de intrede van institutionele beleggers in dit segment versnellen. Het is een trend die steeds concreter wordt.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN