Digitale euro

ECB-president: Digitale euro moet traditioneel geld aanvullen, maar niet vervangen

Als de Europese Centrale Bank (ECB) een digitale euro creëert, zou deze alleen traditioneel contant geld moeten aanvullen, maar niet vervangen, zei ECB-president Christine Lagarde gisteren op de Frans-Duitse Parlementaire Vergadering.

Lagarde zei het volgende in haar toespraak:

“We onderzoeken ook de voordelen, risico’s en operationele uitdagingen van de introductie van een digitale euro. Een digitale euro kan een aanvulling zijn op, maar geen vervanging voor contant geld. Het zou een alternatief kunnen bieden voor particuliere digitale valuta’s en ervoor kunnen zorgen dat soeverein geld de kern blijft van Europese betalingssystemen. “

Lagarde merkte op dat Europa alle voordelen van digitale technologie nodig heeft, en zei:

“Op Europees niveau moet dit worden aangevuld door versnelde vooruitgang in de richting van de Digital Single Market om schaalvoordelen voor digitale bedrijven te helpen realiseren, terwijl tegelijkertijd de belangrijkste problemen rond cyberbeveiliging en gegevensbescherming worden aangepakt.”

In november publiceerde de ECB een rapport over de uitgifte van een digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC), dat later voor feedback aan het publiek werd voorgelegd. Op 10 september kondigde Largarde aan dat er de komende weken een consultatie zou plaatsvinden over het idee om een ​​digitale euro uit te geven en zo te horen staat Lagarde hier wel positief tegenover.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN