Bitcoin Nieuws

Ethereum wordt steeds populairder op beurzen

Gedecentraliseerde finance (DeFi) is steeds populairder aan het worden en dit heeft een grote invloed op de markt. Zo is duidelijk geworden dat gecentraliseerde cryptocurrency-beurzen (CEXen) een enorme afname hebben gezien van het aantal actieve beleggers in cryptocurrencies die Bitcoin (BTC) op besluiten te storten. Er is wel duidelijk te zien dat het aantal gebruikers dat Ethereum (ETH) besluit te storten wel blijft groeien. Dit terwijl de transactiekosten van Ethereum ook blijven stijgen.

Gecentraliseerde beurzen registreren minder actieve Bitcoin-gebruikers

Onlangs bereikte het aantal actieve beleggers dat wekelijks Bitcoins stort op gecentraliseerde cryptobeurzen een dieptepunt in drie jaar. Dit werd gedeeld door CryptoQuant, een on-chain analyseplatform. De statistieken hield rekening met alle grote CEXen, inclusief BitMEX, Huobi, Bithumb, Bitfinex, Gemini, Bittrex, OKEx, Kraken en Binance, die het grootste deel van het verkeer bevatten.

Het is makkelijk om de conclusie te trekken dat de daling direct verband houdt met de opkomst van DeFi. In plaats van hun munten op CEXen te houden, geven Bitcoin-gebruikers er waarschijnlijk de voorkeur aan om ze in DeFi-protocollen te vergrendelen voor een beter rendement. Dit blijkt uit het aantal groeiende synthetische Bitcoins, d.w.z. Bitcoins getokeniseerd op Ethereum voor gebruik in DeFi.

Zwaartekracht van DeFi blijft groeien

Terwijl het aantal wekelijkse actieve Bitcoin-gebruikers over CEXen afnam, zag Ethereum namelijk tegelijkertijd een tegengesteld resultaat. De cryptocurency-beurzen zien meer wekelijkse instroom van Ether, wat duidt op een voortdurende groei in de Ethereum-ruimte veroorzaakt door DeFi.

De CEO van CryptoQuant, Kim Young Ju, reageerde als volgt:

“Het aantal wekelijks ETH actieve gebruikers neemt toe, en ik denk dat het er meer zijn als we DEX-gebruikers kunnen samenvoegen. Ethereum-ruimte groeit met #Defi.”

Zoals gemeld door Glassnode, is er een aanzienlijke hoeveelheid Ether opgesloten in DeFi-protocollen. De meeste DEXen zien zelfs meer handelsactiviteit dan CEX’en. Zoals Messari onlangs opmerkte, verzamelden gedecentraliseerde beurzen de afgelopen maand bijna $12 miljard aan handelsvolume.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN