Bitcoin mining

Bitcoin’s moeilijkheidsgraad is flink gestegen, maar is dit wel zo positief als men denkt?

Vanaf zondag 20 september is de moeilijkheidsgraad van Bitcoin aangepast met 11,62%, waarbij de hash snelheid vervolgens een nieuwe recordhoogte bereikt heeft van 143m TH/s. Dit was de grootste positieve aanpassing in het jaar 2020 en de implicaties zijn misschien niet zo optimistisch als je zou verwachten.

Bron: CoinMetrics

Hoewel een toename van de hash snelheid leidt tot een toename in moeilijkheidsgraad, verwijst het ook naar een algehele groei van het netwerk. Met andere woorden, meer miners zetten hun machines aan, een ontwikkeling die heeft geleid tot een toename in moeilijkheidsgraad. In feite was deze aanpassing van 11,62%, zoals hierboven te zien is, de grootste positieve moeilijkheidsgraad voor het jaar 2020.

Welke invloed heeft dit op de Bitcoin koers?

Miners vormen een belangrijk onderdeel van het Bitcoin-ecosysteem. Ze beveiligen niet alleen het netwerk, maar ze zijn ook een constante bron van verkoopdruk. Daarom betekent deze positieve moeilijkheidsaanpassing dat meer miners zien dat Bitcoin-mining winstgevend is en er daarom naar overschakelen. Miners zijn echter niet happig op vasthouden van de koningsmunt, daarom kan deze toename in hash snelheid of moeilijkheidsgraad fataal blijken te zijn voor de Bitcoin koers, althans op korte termijn.

Bron: ByteTree

De bijgevoegde tabel toont de statistiek ‘eerste uitgaven’, die aangeeft hoeveel Bitcoin uit de portemonnee van miners naar beurzen wordt verplaatst. Dit duidt noodzakelijkerwijs op de eerder genoemde verkoopdruk.

In feite is de afgelopen 24 uur de totale Bitcoin die door miners is verkocht veel groter geweest dan degene die worden gegenereerd door mining. Daarom kunnen we verwachten dat de Bitcoin koers zal dalen. Interessant genoeg is de prijs van ‘s werelds grootste cryptocurrency al, net als in de afgelopen 24 uur, met 1,62% gedaald en er komt misschien meer aan, vooral als miners blijven verkopen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN