Honeywell Bitcoin

Bitcoin blockchain is gegroeid tot 300 gigabyte

We hebben allemaal wel door dat Bitcoin (BTC) steeds populairder aan het worden is. Neem een kijkje op onze website en je kan zien dat de adoptie van Bitcoin het afgelopen jaar alleen al flink gegroeid is. Daarnaast blijft Bitcoin records verbreken omtrent de hash snelheid en andere fundamentele aspecten. Zo is vandaag duidelijk geworden dat de volledige Bitcoin blockchain op zaterdag 19 september ook een nieuw record verbroken heeft. Volgens gegevens van Blockchain.com overschreed de omvang van de volledige blockchain 300 gigabyte aan data.

Dit is de grootte van de volledige transactiegeschiedenis van Bitcoin van de afgelopen 10 jaar. Het is ook de hoeveelheid informatie die full nodes moeten downloaden en op hun harde schijven moeten bewaren na synchronisatie met het netwerk van Bitcoin.

Bitcoin Blockchain groeit tot 300 gigabyte in omvang

Hoewel deze hoeveelheid gegevens aanzienlijk lijkt, zou een harde schijf van terabyte deze gemakkelijk kunnen opslaan – en dit nog een decennium of twee blijven doen. Daarentegen is een archief node op de Ethereum-blockchain al meer dan vijf terabytes groot – en neemt het toe met recordsnelheden met groeiende blokgroottes – hoewel een pruned node slechts 165 GB op hoeft te slaan.

Maar de Bitcoin blockchain is de afgelopen jaren sneller gegroeid – in tegenstelling tot zijn begindagen. Dit komt grotendeels door een toename van het aantal transacties dat dagelijks wordt gedaan en de introductie van schaaloplossing SegWit, die de blokgroottes effectief verdubbelde tot twee megabytes.

In de eerste vier jaar van zijn leven bereikte de Bitcoin blockchain net 20 GB. Pas in 2016, toen het 54 GB bereikte, begon de groei te versnellen – waarschijnlijk doordat meer mensen het netwerk gebruikten. Nu groeit het met ongeveer 58 GB per jaar.

Hoewel de grootte van de blockchain van Bitcoin niet noodzakelijkerwijs de snelheid van het netwerk vandaag de dag beïnvloedt, omdat full nodes het hele ‘bestand’ maar één keer hoeven te downloaden tijdens de synchronisatie, kunnen sommige delen ervan nog steeds worden geoptimaliseerd.

Utreexo wil UTXO’s verkleinen

Zoals wij eerder aangegeven hebben, heeft Lighting-maker Tadge Dryja gewerkt aan een nieuw ontwerp voor een lichtere Bitcoin full node, waarover hij in 2019 voor het eerst een paper schreef. In juli brachten hij en een team van programmeurs een eerste versie van de Utreexo-software uit, als onderdeel van MIT Digital Currency Initiative (DCI), waarmee het idee van lichtere nodes in werkende code wordt omgezet.

Bitcoin full nodes bevatten elke transactie die ooit is gedaan, momenteel is dit dus ongeveer 300 GB. De Unspent Transaction Outputs (UTXO’s) van Bitcoin, die aangeeft hoeveel BTC aan elk adres is gekoppeld, nemen momenteel iets minder dan 4 GB aan gegevens in beslag. Dit kan echter in de toekomst wel voor grote problemen zorgen.

Deze UTXO-staat is in de loop van de tijd snel gegroeid en zal waarschijnlijk blijven groeien, waardoor het moeilijker wordt om full nodes te draaien. En dat is wat Utreexo probeert op te lossen. Utreexo comprimeert deze bewijzen tot minder dan één kilobyte en biedt een schaalbaarheidsoplossing voor de lange termijn naarmate ze groter worden.

De blogpost legde het als volgt uit:

“Utreexo is een op hash gebaseerde accumulator, waarmee niet-bestede output kan worden gecomprimeerd tot een kleiner formaat. Er is geen verlies van veiligheid; in plaats daarvan wordt de last van het bijhouden van fondsen verlegd naar de eigenaar van die fondsen.”

Dit project heeft al enige steun gekregen. Het moederbedrijf van BitMEX, de 100x Group, heeft onlangs een eenjarige subsidie ​​van $40.000 toegekend aan Utreexo. Maar het veranderen van Bitcoin is een langzaam en moeizaam proces, dus het kan even duren voordat het is geïmplementeerd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN