333ETH scam MetaMask CryptoBenelux

Neppe Uniswap weggeefacties steken de kop op

Slechts een dag nadat Uniswap zijn governance-token UNI uitbracht, zijn er neppe Uniswap-weggeefacties op het internet verschenen die proberen nietsvermoedende investeerders in de val te lokken.

UNI-token lancering

Zoals wij eerder meldde, heeft Uniswap op donderdag 17 september zijn langverwachte governance-token vrijgegeven. De lancering van de UNI ging gepaard met het nieuws dat de beurs 15 procent van het totale aanbod van de token aan gebruikers zal uitdelen. Deze airdrop was echter beperkt tot gebruikers die het platform vóór 1 september hadden gebruikt.

Oplichters zagen hun kans

Oplichters namen echter kennis van het nieuws en gebruikten het om mensen te bedriegen die graag gratis UNI-tokens wilden bemachtigen.

Cryptocurrency-scams zijn natuurlijk niet vreemd voor de crypto-markt, aangezien we al genoeg artikelen op onze website hebben gepubliceerd om cryptocurrency-fans te waarschuwen. Nu zijn oplichters echter begonnen met het promoten van neppe weggeefacties voor UNI. Dit doen zij door zich voor te doen als belangrijke personen bij Uniswap, waaronder de maker Hayden Adams.

Een van die gevallen deed zich één dag na de lancering van de token voor toen scammers een nep Uniswap YouTube-kanaal creëerden, dat momenteel al meer dan 400.000 abonnees heeft. Het account hostte een ‘live video’ met de maker van Uniswap, Hayden Adams, om een ​​neppe Uniswap-weggeefactie te promoten. Deze neppe live stream wist zelfs 40.000 live kijkers aan te trekken.

De klassieke zwendel bood aan om UNI-tokens te verdubbelen die naar een specifiek adres werden gestuurd. De claim was dat iedereen die 100 UNI naar het adres stuurt, 200 UNI-tokens ontvangt van de oplichters.

Het kanaal heeft slechts twee video’s gehost die beide neppe live streams zijn. Momenteel heeft YouTube beide video’s verwijderd, echter lijkt het kanaal nog steeds actief te zijn. Uitkijken dus!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN