Kraken is het eerste crypto-bedrijf dat bankdiensten mag gaan aanbieden in de Verenigde Staten

De Wyoming Banking Board stemde eerder deze week voor goedkeuring van de aanvraag van de in San Francisco gevestigde crypto-beurs Kraken. De uitslag van deze stemming was uiterst positief te noemen voor de beurs, aangezien het nu het eerste cryptocurrency-bedrijf in de VS is dat goedkeuring heeft gekregen als een speciale bewaarinstelling (SPDI).

“Naadloos bank- en financieringsopties voor klanten integreren”

Zoals eerder in juli aangegeven, heeft de Comptroller of the Currency (OCC) de banken in de Verenigde Staten toestemming gegeven om cryptocurrencies voor hun klanten te bewaren. Van deze toestemming heeft Kraken goed gebruik gemaakt, aangezien het nu het eerste cryptobedrijf is dat de goedkeuring gekregen heeft.

Volgens de algemeen adviseur van de Wyoming Division of Banking, Chris Land, zal Kraken ook de eerste nieuw gecharterde (de novo) bank in de staat zijn sinds 2006. Door deze ontwikkeling heeft het bedrijf tevens direct toegang gekregen tot de federale betalingsinfrastructuur.

David Kinitsky, een algemeen directeur bij Kraken en de CEO van het nieuw gevormde Kraken Financial, zei dat ze nu naadloos bank- en financieringsopties voor hun klanten kunnen integreren.

De divisie zal de eerste handleiding voor banken publiceren

De Division of Banking, samen met Promontory, zal in oktober de eerste handleiding voor banken publiceren met betrekking tot procedures en beleid voor het omgaan met digitale activa, zei Land.

Naast meer producten zal Kraken Financial de beurs de mogelijkheid geven om in meer rechtsgebieden te opereren, zei Kinitsky. Als een door de staat gecharterde bank heeft Kraken nu een regelgevend paspoort voor andere staten, zonder te moeten omgaan met een lappendeken van staat tot staat.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!