Ethereum Nieuws

Ethereum vergoedingen zijn verdubbeld sinds vorige week

Eén van de grootste problemen op Ethereum (ETH) zijn momenteel de transactiekosten. Het netwerk wordt momenteel overspoeld door DeFi-transacties en dit zorgt er voor dat de kosten op het netwerk op historisch hoge niveau’s blijven. Momenteel haasten miners zich ook om capiciteit toe te voegen aan het netwerk, zodat zij kunnen profiteren van de recordbrekende activiteit op het netwerk.

Miners haasten zich om te profiteren

De gemiddelde transactiekosten op het Ethereum-netwerk zijn sinds vorige week meer dan verdubbeld tot $11,61 op 17 september. Tevens is de hash snelheid van de Ethereum blockchain – de hoeveelheid rekenkracht die het netwerk ondersteunt – ook gestegen tot ongeziene niveaus sinds 2018, omdat miners capaciteit blijven toevoegen, wat een signaal is voor marktactiviteit aan zowel de vraag- als de aanbodzijde die (bijna) nooit zo hoog zijn geweest.

Vergoedingen die door gebruikers worden betaald om tokens te verzenden of om te communiceren met smart contracts op het Ethereum-netwerk, dienen als een maatstaf voor netwerkactiviteit, waarbij hogere gemiddelden zich vertalen in meer transacties op het netwerk. De gemiddelde vergoeding van $11,61 was het op één na hoogste dagelijkse gemiddelde ooit, maar bleef achter bij het record van $14,58 dat op 2 september gezien werd, volgens blockchain-gegevensprovider BitInfoCharts.

De totale hoeveelheid mijnkracht die helpt bij het verwerken van transacties op de Ethereum-blockchain is ook gestegen. Ethereum-miners gebruiken ‘rigs’ van aangesloten computer grafische kaarten (GPU’s) om blokken voor de Ethereum-blockchain te produceren, waardoor ‘hash-power’ aan de totale pool wordt toegevoegd. In ruil daarvoor ontvangen miners een kleine en geleidelijk afnemende blokbeloning van ETH, evenals een vergoeding voor het minen die door gebruikers wordt betaald om het netwerk te gebruiken.

Met vergoedingen op een aantal van hun hoogste niveaus ooit, hebben miners steeds meer hashkracht toegevoegd, waardoor het totaal bijna 250 terahashes per seconde is toegenomen – dat is 250 biljoen pogingen om de juiste wiskundige berekening te vinden om het volgende blockchain-blok te vinden. Dat cijfer is sinds begin juli met 30% gestegen volgens blockchain-verkenner Etherscan, en de hash snelheid is alleen maar hoger geweest in een periode van februari tot november 2018, toen de hash snelheid een piek bereikte van meer dan 290 terahashes per seconde.

DeFi is de oorzaak

Recordactiviteit op het Ethereum-netwerk wordt aangestuurd door DeFi, een systeem van gedecentraliseerde applicaties die niet-bewarende, crypto-gebaseerde leendiensten en vergoedingen mogelijk maken voor gebruikers die liquiditeit bieden voor transacties op gedecentraliseerde beurzen. DeFi streeft ernaar om gecentraliseerde financiële instellingen te vervangen door dezelfde diensten aanbieden in de vorm van protocollen, die tevens in de handen zijn van de gemeenschap.

Met gemiddelde vergoedingen die blijven stijgen richting het hoogste niveaus ooit en Ethereum-miners die zich opmaken voor nog meer netwerkactiviteit, lijkt het erop dat de Ethereum koers ook alleen maar nog verder kan gaan stijgen (géén financieel advies).

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN