eToroX

Coinbase Pro klanten moeten vanaf nu zelf hun Ethereum netwerkkosten betalen

Cryptocurrency exchange Coinbase Pro heeft aangekondigd dat het netwerkkosten (ook wel bekend als ‘Gas’ op de Ethereum blockchain) rechtstreeks aan zijn klanten gaat doorberekenen. Deze plotselinge beleidswijziging komt omdat de cryptomarkt is verschoven en het Ethereum netwerk voortdurend overbelast raakt mede door DeFi.

Hierdoor zijn de vergoedingen gestegen als gevolg van hogere transactie-activiteit. De Ethereum transactiekosten zijn in de afgelopen weken boven de 100 gwei gestegen. Dit heeft er volgens Coinbase voor gezorgd dat transacties duurder zijn en langer duren, omdat gebruikers hun transacties sneller proberen te bevestigen.

De cryptocurrency exchange gaf in een tweet aan dat Coinbase Pro deze kosten in het verleden namens zijn klanten op zich nam, echter gaat dit nu veranderen. De voornaamste reden hiervan zijn applicaties zoals DeFi en andere projecten, die het Ethereum netwerk drukker maken.

“Vanaf vandaag zal Coinbase Pro netwerkkosten rechtstreeks aan onze klanten doorberekenen. Deze vergoedingen (soms “gasvergoedingen” genoemd op de Ethereum blockchain) worden rechtstreeks betaald aan cryptominers die transacties verwerken en het respectieve netwerk beveiligen.”

Bron: Twitter

Ze voegden nog het volgende eraan toe:

“Historisch gezien heeft Coinbase Pro deze kosten op zich genomen namens haar klanten. Naarmate crypto echter breder wordt geaccepteerd in toepassingen zoals DeFi, betalingen en andere projecten, zijn netwerken steeds drukker geworden.”

Bron: Twitter

Coinbase zei het volgende op haar website:

“Om een ​​vlotte ervaring voor onze klanten en redelijke transactieverwerkingstijden te garanderen, zal Coinbase Pro een vergoeding in rekening brengen op basis van onze schatting van de netwerktransactiekosten, die we verwachten te betalen voor elke transactie. In bepaalde omstandigheden kan de vergoeding die Coinbase Pro betaalt, verschillen. van die schatting. Alle kosten die we in rekening brengen, worden bekendgemaakt op het moment van uw transactie.”

UniSwap zorgt voor drukte op Ethereum netwerk

Bovendien onthulde het team van Glassnode dat de lancering van het UniSwap (UNI) -token grote opstoppingen op het Ethereum netwerk had veroorzaakt, waardoor de vergoedingen voor Ethereum miners sterk waren gestegen. Miners ontvingen hierdoor in één uur tijd $1 miljoen aan vergoedingen. Glassnode zei het volgende op Twitter:

“Na de aankondiging van @UniswapProtocol van het $UNI-token vandaag, zag #Ethereum een enorme stijging van de minersvergoedingen. In één uur werd bijna $1 miljoen USD aan vergoedingen uitgegeven! Dit is een nieuw record (exclusief afwijkende tx-kosten eerder dit jaar).”

Bron: Twitter

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN