Bitcoin koers

Bitcoin geldautomaten bereikt mijlpaal van 10.000 installaties

Het aantal Bitcoin (BTC) geldautomaten heeft een mijlpaal bereikt van meer dan 10.000 installaties. Deze mijlpaal heeft ongeveer 7 jaar geduurd in tegenstelling tot traditionele bankautomaten, waarbij het 9 jaar duurde om 10.000 geldautomaten te installeren.

In 2013 werd de eerste Bitcoin geldautomaat geïnstalleerd en vanaf de eerste installatie waren er in de eerste 3,5 jaar 1000 Bitcoin geldautomaten in gebruik. Noemenswaardig is dat dit in de 3,5 jaar daarna met meer dan 9000 Bitcoin geldautomaten is gestegen. Op 1 september vorig jaar bestonden er slechts 3.622 BTC geldautomaten. Deze mijlpaal laat een installatietoename van meer dan 170% zien op jaarbasis.

Volgens CoinATMRadar, een monitoringbron voor BTC geldautomaten, staan er nu 10.062 Bitcoin geldautomaten wereldwijd in 71 landen.

Bron: Coinatmradar

Bij de automaten kunnen gebruikers hun Bitcoin en altcoins inruilen voor contant geld of andersom. De grafiek hieronder toont het aantal machines dat verschillende cryptocurrencies ondersteunt.

Bron: Coinatmradar

Verenigde Staten duidelijke leider in Bitcoin geldautomaten

De Verenigde Staten is momenteel de duidelijke leider op de wereldmarkt met meer dan 7.900 Bitcoin geldautomaten. Canada staat op de tweede plaats met 876 Bitcoin geldautomaten. Het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Spanje en Zwitserland volgen met respectievelijk 281, 151, 104 en 81 Bitcoin geldautomaten.

Er zijn twintig landen met slechts 1 Bitcoin geldautomaat, waaronder Nigeria, India, Maleisië, Saoedi-Arabië, Noorwegen, Verenigde Arabische Emiraten en Venezuela.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN