Federal Reserve dollars

Marktkapitalisatie van Tether (USDT) weet $15 miljard te overschrijden

Zoals eerder aangegeven worden stablecoins vaak gezien als een vloek en een zegen in de cryptocurrency-markt. Het is namelijk zo dat het uiteraard een ‘veilige haven’ biedt aan handelaren, echter zorgt het er ook voor dat het geld sneller uit de cryptocurrencies stroomt.

Hoe dan ook, blijft het een feit dat stablecoins onmisbaar zijn in de huidige markt. Dit blijkt ook wel uit de cijfers. Het is namelijk zo dat de bekendste stablecoin, Tether (USDT), momenteel een marktkapitalisatie van $15 miljard bereikt heeft. De marktkapitalisatie van USDT is sinds het begin van het jaar zelfs zo hard gegroeid dat het de op twee na grootste cryptovaluta werd en het Ripple (XRP) tot de vierde positie heeft verstoten.

Afgezien daarvan duidt de gerapporteerde marktkapitalisatie van $15 miljard USDT op een aanzienlijke groei voor de stablecoin, aangezien deze aan het begin van het jaar slechts een marktwaarde van $4,1 miljard had. De stablecoin wist echter snel te groeien en trok alleen al in augustus meer dan $3 miljard aan. Tether was uiteraard blij met de groei en bevestigde het dan ook op Twitter met de volgende post:

“In slechts één maand tijd is de marktkapitalisatie van Tether met meer dan $3 miljard gestegen, waardoor de nummer één plek als de meest liquide, stabiele en vertrouwde valuta behouden blijft!”

Hoewel de totale marktkapitalisatie van de stablecoin naar verluidt meer dan $15 miljard bedraagt, geven verschillende cryptocurrency-aggregators toch verschillende informatie hierover. Zo is de marktkapitalisatie op CoinMarketCap $15,05 miljard, terwijl Messari $15,25 miljard rapporteert.

Zoals te zien is worden stablecoins, zoals USDT, steeds vaker gebruikt in de cryptocurrency-markt. Naast het toenemende gebruik van USDT in de detailhandel, wordt een aanzienlijk percentage van de stablecoins in toenemende mate gebruikt op verschillende gedecentraliseerde financiële (DeFi) -protocollen. Naarmate deze industrie meer tractie krijgt, blijft de vraag naar de stablecoins in DeFi dienovereenkomstig groeien. Dit kan dus betekenen dat Tether op korte termijn nog meer records kan gaan breken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN