Verenigde Staten crypto

Verenigde Staten gaat het makkelijker maken voor crypto- en fintech-bedrijven

Er is vandaag de dag veel te doen omtrent de regulering van cryptocurrencies. Zo werd eerder deze week duidelijk dat Nigeria besloten heeft om cryptocurrencies als effecten te zien. Er is echter nu ook nieuws te melden uit de Verenigde Staten.

Het is namelijk duidelijk geworden dat er vandaag een nieuwe regelgevende benadering, die gericht is op het verminderen van de nalevingskosten van crypto- en fintech-bedrijven in het land, zal worden onthuld door de Amerikaanse Conference of State Bank Supervisors (CSBS). Dit volgens een rapport van nieuwsplatform Reuters.

De autoriteiten zijn naar verluidt overeengekomen om een ​​groep examinatoren uit de hele VS te kiezen om alle licentietoekenningen af ​​te handelen. Dit zou hen in staat stellen gezamenlijk toezicht te houden op een bedrijf in plaats van dat elke afzonderlijke staat zijn eigen commissie heeft, aldus het rapport. In totaal hebben meer dan 48 regelgevers in de staten aangegeven het uniforme kader te willen volgen.

Cryptocurrency-bedrijven, die doorgaans een vergunning per staat moesten hebben, waren bijzonder uitgesproken over het probleem, aangezien dit betekende dat één bedrijf meer dan 40 licenties moest krijgen om alleen in de VS te mogen opereren.

Dit zou echter, door deze stap, tot het verleden behoren. Het is namelijk zo dat hierdoor meer dan 78 bedrijven – die actief zijn in de crypto- en fintech-sectoren en samen goed zijn voor meer dan $1 biljoen per jaar – gemakkelijker in de VS kunnen uitbreiden en aanzienlijk lagere nalevingskosten zullen gaan zien.

John Ryan, de president en CEO van CSBS, zei dat de nieuwe aanpak efficiënter zal zijn dan eerdere praktijken, maar net zo robuust. Hij zei het volgende:

“De staten geven de autoriteit niet op. Ze realiseren efficiëntie door informatie te delen.”

Ryan voegde toe dat staten informatie van de onderzoeken kunnen delen, en elke staat behoudt zich het recht voor om onafhankelijke onderzoeken te starten als ze dat willen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN