Reddit Bitcoin

TRON heeft een exit-scam goedgekeurd die $2 miljoen op wist te halen

Er is de afgelopen 24-uur heel wat gebeurt omtrent het bekende cryptocurrency-project TRON (TRX). Zo is duidelijk geworden dat de TRON-gemeenschap de Just Foundation ervan beschuldigt een DeFi-project goedgekeurd te hebben dat nu een exit-scam uitgevoerd heeft.

Volgens een bericht op de subreddit van Tron heeft de stichting een token-whitelist gemaakt voor haar Uniswap-kloon, JustSwap, om gevallen van frauduleuze tokens en projecten te beteugelen.

Het project in kwestie, TRON Supernode, is nog steeds te vinden op de lijst, ook al is de website volledig gedeactiveerd en de Telegram-kanalen en social media accounts verwijderd zijn. Tevens meldde de community dat opnames ook waren uitgeschakeld, waardoor het erop lijkt dat het project een klassieke exit-scam heeft uitgevoerd.

Het project verzamelde een totale waarde van $2 miljoen vergrendeld in TRX, voordat het project er vandoor ging. Het merendeel van het geld is nog steeds beschikbaar op het contract van de DApp, maar er lijkt een whitelistsysteem te zijn dat alleen bepaalde adressen laat intrekken. De gebruikers van het project lijken geen geld meer te hebben.

Door deze exit-scam zet de gemeenschap vraagtekens bij het doorlichtingsproces van de stichting, vooral omdat het betrekking heeft op smart contract-analyse. De meeste DeFi-oplichting kan worden voorkomen door de contractcode te analyseren, die vaak een soort van munt- of whitelisting-functie bevat die alleen toegankelijk is voor de makers van het contract. Aangezien Just Foundation is gelanceerd door het team achter Tron’s block explorer, had dit voor hen geen probleem mogen zijn. Hierdoor neemt de gemeenschap het nu de stichting kwalijk dat het hen niet van voldoende informatie heeft voorzien om deze oplichting te ontlopen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN