Bitcoin koers

Bitcoin dominantie neemt af, is dit een teken van een nieuwe bull-cycle?

De Bitcoin koers is de afgelopen week vrij stabiel gebleven. Zo wist het meerdere malen de belangrijke ondersteuning van $10.000 te houden en heeft het zelfs de $10.900 aangetikt. Het is echter wel zo dat de koningsmunt de afgelopen tijd wel zijn dominantie op de markt aan het verliezen is, iets dat ook in de vorige bull-cycle werd waargenomen. Betekent dit dat Bitcoin op koers ligt om weer een flinke stijging door te maken?

Hoe was het in 2017?

In 2017 verloor BTC marktdominantie toen de rage van initial coin offerings (ICO’s) de markt overnam. Volgens een rapport van Glassnode kwam geld veel sneller in ICO’s met een hoog rendement dan in BTC. In het begin was de dominantie van Bitcoin boven de 98% gebleven, en naarmate de ruimte evolueerde met de release van andere alts zoals Litecoin (LTC), XRP, Ethereum (ETH), etc. nam de dominantie in 2016 af naar 95%.

Binnen een paar maanden kreeg de dominantie van BTC echter een enorme klap te verduren. Het daalde van een piek van 95% in februari 2017 tot een dieptepunt van 37% in januari 2018 toen de eerste alt-season werd waargenomen, die voor enorme winsten en ook voor grote scams zorgde. Niettemin herwon BTC de dominantie op de markt en wist het wederom zijn naam als koningsmunt te versterken.

In 2017/2018 waren er zelfs mensen die dachten dat Ethereum de nummer 1 positie over zou nemen van Bitcoin, een evenement dat de flippening genoemd werd. Dit bleek echter niet meer dan valse ‘hoop’ te zijn.

Gaat de geschiedenis zich herhalen?

Fast forward naar 2020, werd de ICO-rage vervangen door gedecentraliseerde finance (DeFi) en de handelaren, zoals in 2017, investeerden actief in DeFi-tokens. De vraag blijft echter of handelaren hun opbrengsten van DeFi naar Bitcoin zullen verplaatsen?

Ethereum is ook geëvolueerd en trok de aandacht van investeerders in 2020. De investeerders leken meer op ETH te leunen dan voorheen, en daarom zou het redelijk kunnen zijn om aan te nemen dat de DeFi-winsten naar Ethereum konden worden verplaatst en niet naar Bitcoin.

Naarmate de ecosystemen en gemeenschappen van Bitcoin en Ethereum evolueren, kan Bitcoin mogelijk de investeringen van traditionele hedgefondsen overnemen, aangezien er een constante groei gezien wordt in investeringen afkomstig van instellingen. Terwijl Ethereum, dat zijn gebruik in DeFi-protocollen heeft gevonden, de begunstigde zou kunnen zijn van de interesse die voortvloeit uit de DeFi-gemeenschap.

2020 kan dus een heel goed jaar worden voor beide munten, maar het is afwachten of we een herhaling van 2017 gaan zien. Hoe dan ook moeten we ervoor waken dat de markt niet opnieuw als een nachtkaars uitdooft en we weer een langdurige bearmarkt ingaan.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN