Bakkt’s handelsvolume voor Bitcoin-futures bereikt recordhoogte

Bakkt, eigendom van Intercontinental Exchange (ICE), heeft een nieuw record bereikt voor zijn Bitcoin-futures-contracten. Zoals bevestigd via een tweet van de beurs, werden er maar liefst 15.955 Bakkt Bitcoin Futures verhandeld op 15 september, wat neerkomt op meer dan $200 miljoen aan volume en een stijging van 36% ten opzichte van het vorige record van de beurs.

De stijging betekent echter niet dat Bakkt zich onder de zwaargewichten in de markt mag scharen. Nu Bakkt maar liefst een volume van ongeveer $200 miljoen gerealiseerd heeft, zijn de prestaties nog steeds een stuk lager dan die van de grootste platformen in de markt.

Ter vergelijking:

In de afgelopen 24 uur zorgde Binance’s BTC-USDT perpetual contract, een futurescontract zonder verval- of afwikkelingsdatum, voor $2,65 miljard aan handel, terwijl de 74 futures-paren van de beurs gezamenlijk $5,96 miljard opleverden.

Het Bitcoin-futures-volume van CME was eerder deze week iets meer dan $383 miljoen. Het is echter vermeldenswaard dat de contracten van de CME in contanten worden afgewikkeld, terwijl de Bitcoin-futurescontracten van Bakkt fysiek worden afgewikkeld. Analisten hebben echter benadrukt dat de meeste contracten die op Bakkt worden verhandeld, worden doorgerold, waarbij slechts een minderheid van de handelaren ervoor kiest om Bitcoin te ontvangen wanneer de contracten aflopen.

Cryptocurrency-derivaten steeds populairder

De handelsvolumes van cryptocurrency-derivaten op crypto-native exchanges stegen in augustus met 53,6% en bereikten een nieuw record van $711,7 miljard. OKEx, Huobi, Binance en BitMEX waren de leidende beurzen en vertegenwoordigden 90% van het volume op derivaten.

Volgens CryptoCompare’s Exchange Review van augustus 2020 zijn de derivatenvolumes in augustus met meer dan 50% gestegen, terwijl de spotvolumes in dezelfde periode met 49,6% zijn gestegen tot $944,9 miljard, wat betekent dat derivaten nog steeds iets meer dan 40% van het marktaandeel vertegenwoordigen.

Het rapport laat ook zien dat het handelsvolume van CME’s futurescontracten vorige maand met 36,3% toenam, terwijl het handelsvolume van de optiecontracten van de beurs met 8,4% toenam.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!