Bahama's digitale valuta

Bahama’s lanceert volgende maand een eigen digitale valuta

Vorig jaar werd al duidelijk dat de Bahama’s druk bezig was met het ontwikkelen van een eigen digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC). Het is nu echter duidelijk geworden dat het land nu klaar is om deze cryptocurrency te lanceren. De CBDC staat naar verluidt gepland om volgende maand beschikbaar te worden voor alle inwoners in het land.

Financiële inclusie

Chaozhen Chen, de assistent-manager van eSolutions bij de Centrale Bank van de Bahama’s, vertelde Bloomberg dat de digitale valuta, genaamd “Sand Dollar”, bedoeld is om financiële inclusie te stimuleren op afgelegen eilanden binnen de archipel. Overboekingen van Sand Dollars worden gedaan met behulp van een mobiele telefoon.

Chaozhen Chen merkte het volgende op:

“Veel inwoners van die meer afgelegen eilanden hebben geen toegang tot digitale betalingsinfrastructuur of bankinfrastructuur. We moesten de inspanningen en de oplossing echt afstemmen op wat we als soevereine natie nodig hebben.”

Chen merkte verder op dat de digitale valuta van de centrale bank (CBDC) onderhevig zou zijn aan dezelfde voorschriften als de Bahamian dollar, met bescherming tegen het witwassen van geld en KYC-bescherming rondom het aanmaken van accounts om de virtuele valuta te gebruiken.

Er zullen nieuwe digitale dollars worden gecreëerd naarmate de vraag toeneemt, waarbij de CBDC exclusief wordt uitgegeven naast de pensionering van Bahamaanse dollars om de mogelijke gevolgen voor het monetaire aanbod te verzachten.

Verschillende landen blijven CBDC’s onderzoeken

Ontwikkelde landen, waaronder de VS en China, onderzoeken de digitale valuta van centrale banken in dit tijdperk van innovatie. De People’s Bank of China (PBoC) voert momenteel proeven uit met zijn nationale digitale valuta, genaamd DCEP, in verschillende steden en zal binnenkort worden gelanceerd.

Tevens werd duidelijk dat de Verenigde Staten eindelijk is begonnen met de ontwikkeling van een eigen CBDC. Zo gaf Gouverneur Lael Brainard, tijdens een virtueel technologie-evenement, aan dat de Amerikaanse Federal Reserve, in samenwerking met onderzoeksteams van Boston Fed en Massachusetts Institute of Technology (MIT), experimenten uitvoert met een hypothetische digitale valuta.

Vorige week schreven wij ook een artikel over het feit dat de Europese Centrale Bank een retail-CBDC aan het overwegen is. Recentelijk, tijdens een conferentie, sprak de president van de ECB, Christine Lagarde, over de dominantie van andere landen bij de oprichting van CBDC, te midden van de overwegingen voor de oprichting van een eigen retail-CBDC. 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN