India banken crypto

India wil cryptocurrencies opnieuw verbieden

De Indiase regering is van plan om de handel in cryptocurrency in het land te verbieden, aldus nieuwe rapporten. Als het door het parlement wordt aangenomen, zou een nieuw verbod gevolgen hebben voor bijna twee miljoen actieve crypto-handelaren.

Weer een nieuw verbod?

Volgens anonieme bronnen zal het federale kabinet van India een wetsvoorstel bespreken dat crypto verbiedt. Het wetsvoorstel zal vervolgens naar de Tweede Kamer worden gestuurd.

Door deze stap zou India verder uit de pas lopen met veel van zijn Aziatische tegenhangers, die steeds meer het gebruik van cryptocurrencies binnen hun grenzen zijn gaan accepteren. Zo hebben Japan, Zuid-Korea en Singapore allemaal gereguleerde cryptocurrency-sectoren, echter blijft India wisselende berichten naar buiten brengen over de ontluikende markt.

De schijnbare stap om crypto-activiteit te verbieden is echter niet geheel onverwacht. In juni van dit jaar begonnen geruchten de ronde te doen dat een wetsvoorstel van juli 2019 dat crypto-eigendom verbiedt, zou worden heroverwogen.

Cryptocurrency-markt is enorm gegroeid

Sinds 2018 verbood een richtlijn van de Reserve Bank of India (RBI) het kopen, verkopen of verhandelen van cryptocurrencies. Dat verbod werd echter in maart van dit jaar door het Hooggerechtshof vernietigd, waardoor de richtlijn in wezen onwettig werd verklaard.

Sinds die uitspraak is de cryptohandel in het land met meer dan een miljard enorm toegenomen. Volgens TechSci Research steeg de crypto-handel binnen twee maanden na de beslissing met meer dan 450 procent.

De Bitcoin-marktplaats Paxful voerde een onderzoek uit waarbij tussen januari en mei 2020 een groei van bijna duizend procent werd vastgesteld, die samenviel met de uitspraak van de rechtbank. De studie vond een duidelijk verschil in de houding ten opzichte van cryptocurrencies tussen de gemiddelde burger en de Indiase overheid.

Nieuw verbod kan miljoenen gevolgen hebben

Het nieuwe verbod zou ook schadelijk zijn voor snel groeiende beurzen zoals Binance’s WazirX en CoinSwitch Kuber. Ondanks het Indiase enthousiasme voor digitale activa, was het nog steeds moeilijk voor crypto-bedrijven om te opereren, aangezien banken terughoudend blijven om diensten te verlenen gezien het gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving.

Als het wetsvoorstel wet wordt, zal de recente euforie rond de hernieuwde legitimiteit van cryptocurrency tijdelijk blijken te zijn. Het is echter onwaarschijnlijk dat er een einde komt aan de handel in crypto-activa in het land, omdat de activiteit waarschijnlijk dan weer ondergronds plaats zal vinden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN