CryptoCoinTalk: Bitcoin koers blijft gemixte signalen afgeven

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De cryptomarkt oogt rommelig. Er is aardig wat volatiliteit bij de Bitcoin koers en doordat er gemixte signalen zijn met betrekking tot wat de Bitcoin koers kan gaan doen, heerst er ook bij veel alts onrust. Kleine bewegingen van 100 dollar bij de Bitcoin koers resulteren vaak in heftigere bewegingen bij alts. Een duidelijk signaal dat de altcoinmarkt momenteel niet erg sterk is. Aangezien de Bitcoin koers bepalend is voor de prestaties bij altcoins is het dan ook weer een goed moment om een uitgebreide Bitcoin koers analyse te schrijven.

Daggrafiek

Als we op de daggrafiek van de Bitcoin koers gaan kijken zien we dat we de dagelijkse support hebben weten vast te houden. Deze dagelijkse support is tevens de range high van de lange consolidatieperiode waarin we gedurende enkele maanden hebben bewogen voordat we de stijging naar de $12.000 regionen hebben doorgezet.

We zouden op dit moment de range low van de vorige consolidatie kunnen gaan reclaimen en dat zou een zeer positief signaal zijn.
De range low ligt op $10.562. Het is belangrijk dat we hier boven blijven op de daggrafiek om een verdere stijging omhoog te kunnen zien richting de $11.069.

Bitcoin koers
Bron: TradingView

4-uur-grafiek

Als we verder inzoomen richting de 4-uur-grafiek zien we momenteel twee interessante scenario’s:

  • Scenario 1: We flippen de range (high), waaruit we zojuist zijn uitgebroken, in support en krijgen continuation omhoog.
  • Scenario 2: We falen om de bovenkant van de range in support te flippen en vallen terug in de range. Dit zou een bearish signaal zijn en zal waarschijnlijk resulteren in een verdere daling naar beneden.

Om scenario 1 uit te zien spelen is het belangrijk dat we het level op $10.626 behouden. Wanneer we een candleclose op de 4-uur-grafiek onder de $10.626 krijgen, kunnen we in plaats van een long een short gaan zoeken, aangezien de kans op een verdere daling dan heel groot is. Het short target ligt op $10.199.

Bitcoin koers
Bron: TradingView

Bitcoin dominantie

De volatiliteit bij de Bitcoin koers is momenteel hoog en dat betekent dat veel alts pijn zullen lijden, zo lang die hoge volatiliteit aanhoudt. Altcoins kunnen alleen maximaal presteren als de Bitcoin koers in consolidatie ligt. De kans is momenteel groot dat de Bitcoin dominantie verder gaat stijgen en alts dus meer terrein gaan verliezen.

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers heeft een mooi level gebroken. We moeten het dagelijkse level weten vast te houden om het bullish momentum intact te houden. Mochten we het dagelijkse level verliezen is de kans groot dat we een diepere retracement gaan krijgen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN