Reserve Bank of India crypto-verbod

Binance is aangeklaagd vanwege het vergemakkelijken van het witwassen van $9 miljoen aan gestolen cryptocurrencies

‘S werelds grootste en bekendste cryptocurrency-exchange Binance is aangeklaagd door de Japanse cryptocurrency-exchange Fisco omdat het naar verluidt het witwassen van meer dan $9 miljoen aan gestolen cryptocurrencies heeft vergemakkelijkt.

“Laks KYC- en AML-beleid”

De aanklacht werd gisteren door Fisco ingediend bij de Nothern District Court van Californië. In de aanklacht gaf de Japanse beurs aan dat het “lakse” KYC-beleid van Binance ervoor gezorgd heeft dat cybercriminelen gemakkelijk gestolen fondsen van de Ziaf-beurs om konden zetten in andere cryptocurrencies of contant geld (Ziaf is onderdeel van Fisco).

Zaif werd in september 2018 gehackt en verloor destijds ongeveer $63 miljoen aan cryptocurrencies, inclusief Bitcoin (BTC). Fisco zegt in de klacht dat “dieven die Zaif hackten uiteindelijk 1.451,7 Bitcoin hebben witgewassen via Binance”, daarbij verwijzend naar blockchain-analyse. De witgewassen Bitcoin werd destijds gewaardeerd op ongeveer $9,4 miljoen. Tegenwoordig is het meer dan $15 miljoen waard.

Als gevolg hiervan heeft Fisco aangegeven dat het KYC- en AML-beleid van Binance “schokkend laks zijn en niet voldoen aan industrienormen”. Het ging verder met te zeggen dat Zaif kort na de hack contact opnam met het personeel van Binance en hen vroeg om transacties en accounts met betrekking tot de gestolen Bitcoin te bevriezen, maar “Binance heeft opzettelijk of uit nalatigheid het witwasproces niet onderbroken wanneer het dat had kunnen doen”.

Hierdoor hebben de criminelen het geld wit kunnen wassen en heeft de beurs ruim $9 miljoen verloren, die het nu wil verhalen op Binance (inclusief wat rente). De aanklacht geeft zelf aan dat de beurs “een eerlijke vergoeding voor de tijd en het geld dat is besteed aan het achterhalen van het eigendom” wil.

Waarom een rechtzaak in Californië?

Fisco voerde ook aan dat de zaak voor de Californische rechtbank moet worden gebracht, niet alleen omdat er slachtoffers waren die in de regio waren gevestigd, maar ook omdat “kritieke componenten” van de activiteiten van Binance zich in de Amerikaanse staat bevinden.

Fisco zei bijvoorbeeld dat Binance Amazon Web Services (AWS) gebruikt om zijn servers te hosten en de mogelijkheid heeft om het AWS-datacenter te selecteren dat het kiest voor zijn activiteiten. Het zei het volgende:

“Op basis van informatie en overtuiging bevindt een aanzienlijk deel, zo niet alle, van de AWS-servers waar Binance op vertrouwt voor zijn activiteiten zich in de staat Californië. Volgens informatie en overtuiging bevinden de AWS-regio en de AWS-beschikbaarheidszones waarin de digitale gegevens van Binance worden gehuisvest die worden gebruikt om het technische platform uit te voeren, zich in Californië.”

Naast het feit dat Binance een half dozijn werknemers heeft aangenomen in Californië, voerde Fisco aan dat een aanzienlijk deel van de cryptocurrency-reserves van Binance ook wordt opgeslagen in offline hardwarefaciliteiten in de San Francisco Bay Area, die worden gecontroleerd en beheerd door beheerders met het hoofdkantoor in de regio.

Het ging verder met:

“Op 7 juli 2020 heeft Binance bijvoorbeeld de cryptocurrency-startup Swipe overgenomen. Binance geeft toe dat Swipe Coinbase en Bitgo gebruikt, die beide in de San Francisco Bay Area zijn gevestigd, om de cryptocurrency die in het bedrijf van Swipe wordt gebruikt, te bewaren.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN