Bitcoin Nieuws

FATF wil dat toezichthouders gebruikers van cryptocurrencies profileren

De Financial Action Task Force (FATF) heeft toezichthouders aanbevolen om cryptocurrency-gebruikers te profileren, zodat ze criminele activiteiten beter kunnen identificeren. Dit volgens een artikel dat vandaag op CoinDesk verscheen.

De FATF, wiens richtlijnen in meer dan 200 landen worden opgevolgd, zei maandag in een rapport dat het bepaalde gedragingen en kenmerken had geïdentificeerd die kunnen dienen als rode vlaggen voor regelgevers die proberen illegale of ongeoorloofde transacties op te sporen.

Wat zijn dan die rode vlaggen?

Een van de belangrijkste methoden, zei de internationale financiële toezichthouder, is om de transactieactiviteit van een gebruiker te vergelijken met die van zijn profiel. Dit kunnen gevallen zijn waarin een aanbetaling of transactiebedrag niet consistent is met het beschikbare vermogen of de historische financiële activiteit van een gebruiker, wat wellicht duidt op het witwassen van geld, oplichting of een geldezels.

Voorbeeld:

  • Het kan bijvoorbeeld verdacht zijn als een jonge gebruiker, zonder bekende zakelijke belangen, grote bedragen aan commerciële betalingen gaat ontvangen van verschillende partijen over de hele wereld.

Andere waarschuwingssignalen zijn onder meer of de persoon in kwestie veel ouder is dan de gemiddelde leeftijd van een crypto-gebruiker, of ze een strafblad hebben of actief zijn geweest op websites en openbare fora die verband houden met illegale activiteiten.

In het rapport van maandag gaf het ook aan dat andere rode vlaggen gevallen zijn waarin gebruikers cryptocurrencies naar beurzen sturen zonder bekende KYC / AML-controles, of waar ze transacties verzenden die net onder de drempel van de Travel Rule liggen.

  • De aanbeveling voor de zogenoemde Travel Rule werd voor het eerst geïntroduceerd in juni 2019, die vereist dat financiële instellingen, die aan een transactie deelnemen, relevante KYC-informatie van begunstigde en initiator uitwisselen.

Tevens kunnen regelgevers ook kijken naar gebruikers die digitale activa op openbare en transparante blockchains (zoals Bitcoin of Ethereum) uitwisselen voor privacymunten, zoals Monero of Zcash, die transactieactiviteit van derden verdoezelen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN