Crypto Facilities MTF

Europese Unie gaat binnenkort stablecoins strakker reguleren

Een hoge ambtenaar van de uitvoerende macht van de Europese Unie heeft afgelopen zaterdag aangegeven dat de zorgen, onder de ministers van Financiën, over stablecoins in toekomstige wetgeving zullen worden aangepakt.

Vrijdag riepen de ministers van Financiën van grote EU-leden zoals Duitsland en Frankrijk op tot verhoogde beperkingen op stablecoin-activiteiten in de regio. De volgende dag, tijdens een persconferentie, probeerde de vice-president van de Europese Commissie, Valdis Dombrovskis, dergelijke zorgen weg te nemen.

Hij zei het volgende:

“We zullen de risico’s voor de financiën reguleren. Sommige ministers hebben gisteren enige bezorgdheid geuit over de risico’s van zogenaamde stablecoins die momenteel buiten onze regels vallen. U kunt er zeker van zijn dat onze wetgevingsvoorstellen deze zorgen uitvoerig zullen aanpakken. We zullen de risico’s voor financiële stabiliteit en monetaire soevereiniteit die gekoppeld zijn aan zogenaamde stablecoins, die worden gebruikt voor betalingsdoeleinden, reguleren.

Tegelijkertijd pleitte Dombrovskis voor een “evenredige” beleidsreactie:

“Maar we willen evenredig zijn: crypto-activa bieden veel kansen, en we willen innovatie betrekken in onze regulering, maar niet afschrikken.”

De Europese Unie zal naar verwachting een gedetailleerd kader onthullen voor het toezicht op cryptocurrencies en stablecoins, en recente rapporten geven aan dat deze – evenals de bedrijven achter deze crypto-projecten – onder de jurisdictie kunnen vallen van toezichthouders van zowel de EU als van elke lidstaat.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN