Apple nieuws

Cryptocurrency-exchange Coinmama krijgt zegen van Apple om Apple Pay te integreren

CoinMama zegt dat het het eerste cryptoplatform is dat de uitdrukkelijke zegen van Apple heeft om te integreren met Apple Pay. Dit volgens een aankondiging die gedeeld werd met Finance Magnates.

Sagi Bakshi, de chief executive van het bedrijf, zei in een verklaring gedeeld met Finance Magnates dat “volgens [het Apple Pay] -team we het eerste cryptobedrijf zijn dat daadwerkelijk hun zegen krijgt voor de integratie”, hoewel de API van Apple Pay technisch open is voor elke ontwikkelaar. Met andere woorden, cryptocurrency-beurzen hebben Apple Pay inderdaad eerder geïntegreerd, maar ze kregen geen officiële toestemming van Apple.

De toevoeging van Apple Pay aan het platform van Coinmama is de nieuwste van een aantal fiat-betalingsopties die momenteel beschikbaar zijn op de beurs, waaronder Visa, Mastercard, SEPA en andere.

Hoewel het aantal cryptocurrency-gerelateerde platforms dat Apple Pay heeft geïntegreerd, bleef groeien, was de door Apple geuite interesse in de cryptocurrency-ruimte wat gezakt. Toch maakte het bedrijf iets meer dan een jaar geleden duidelijk dat het de crypto-markt nog steeds in de gaten houdt.

In het bijzonder heeft Jennifer Bailey, vice-voorzitter van Apple Pay, CNN’s Chief Enterprise Correspondent Christine Romans op een niet-openbare gelegenheid in San Francisco het volgende laten weten:

“We kijken naar cryptocurrency. We voorspellen dat het de aandacht trekt. We voorspellen dat het een opvallend langetermijnpotentieel heeft.”

Tot op heden is Apple echter alleen zeer vijandig geweest tegenover de crypto-markt. Zo heeft het eerder de applicaties van Coinbase en MetaMask geblokkeerd in de appstore, waarbij duidelijk werd dat de technologiegigant niet te popelen staat op gedecentraliseerde applicaties (DApps).

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN