Bitcoin koers

Bitcoin koers boven de $10.000 is vooralsnog een bullish trend

Het was een week geleden erg turbulent voor Bitcoin (BTC) en vele andere cryptocurrencies, wat in aanzienlijke dalingen resulteerde. Echter lijkt de Bitcoin koers zich aardig te herstellen en op te maken voor een nieuwe beweging omhoog. De psychologische grens van $10.000 blijkt vooralsnog een sterke support en verschillende analisten beweren dat Bitcoin deze grens moet behouden om te bevestigen dat het in een bull-trend blijft.

Op het moment van schrijven beweegt de Bitcoin koers rond de $10.550 op Binance.

Bron: Binance

(Maak een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting)

Bitcoin koers moet $10.000 vasthouden

De Bitcoin koers moet boven de $10.000 blijven bewegen en mag zijn support op $10.000 niet verliezen, wil het bevestigen dat het in een bull-trend zit. Cryptocurrency handelaar Nunya Bizniz, deelde de onderstaande grafiek. In deze grafiek is de macroprijsactie van BTC te zien samen met een Ichimoku Cloud-indicator. De Bitcoin koers is meerdere keren tot dit niveau gekomen, waarop het vervolgens afketste om te bevestigen dat het in een bull-trend zat.

Bron: Tradingview

Analist: Bitcoin is bullish zolang we geen daily close onder 10k maken

Daan van Benelux Crypto (klik hier voor zijn Telegram kanaal) hield ook nadrukkelijk de $10.000 koers in de gaten. Hij gaf het volgende aan in gesprek met ons over de Bitcoin koers:

“In onze vorige analyses gaven wij aan dat zolang de Bitcoin koers geen daily close onder de 10k maakt, we nog steeds bullish zullen zijn voor de aankomende tijd. We zien dan ook dat de 10k het sterk heeft gehouden de afgelopen week en wij afgelopen tweede dagen een nieuwe uptrend zijn gestart. Ook gaven we aan dat de fib 1.618 ( waar we ons nu op bevinden) onze eerstvolgende target zou zijn.”

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“Op de huidige chart zien we dat er een nette trend gaande is, dit zien we ook terug op de RSI. Wat wel opvalt is dat de stijgingen van de afgelopen 4hr candles i.c.m. is met weinig volume, dit is meestal een bearish voorteken maar ook wel weer typisch voor het weekend dus we maken ons vooralsnog géén zorgen. We houden nu de volgende scenario in de gaten: zolang we de trendline blijven volgen zal onze Bitcoin koers target rond de $10.800 zijn. Als we onder de trendline vallen verwacht ik een retest van de $10.200 zone, gevolgd door een bounce.”

Bron: Tradingview

$10.000 niveau is erg belangrijk

Een pseudonieme handelaar denkt ook dat de Bitcoin koers het cruciale niveau van $10.000 moet behouden. Hij schreef het volgende in een analyse op Tradingview:

“Zoals je kunt zien, is het $10k-niveau erg belangrijk voor Bitcoin en werd het in het verleden meerdere keren belegerd. Dit gebeurde van onderuit (onder de $10.000) maar nu gaat de strijd van bovenaf. Het kost meer tijd dan ik persoonlijk had verwacht, maar dat verbaast me niet veel als ik achteruit kijk. Als BTC wekelijks $10k aanhoudt (d.w.z. dat de wekelijkse kaars niet hieronder zal sluiten) – dit een sterke basis zal zijn voor verdere groei. En ik weet zeker dat het zal gebeuren.”

Bron: Tradingview

Analist is het hier allemaal niet mee eens

Een populaire crypto-analist, die tevens de recente daling van de Bitcoin koers richting de $10.000 voorspelde, is het hier allemaal niet mee eens en waarschuwt voor een nieuwe daling richting de $4.000.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN