Crypto Facilities MTF

Europese Centrale Bank overweegt retail-CBDC

De wereld is de afgelopen jaren een hoop veranderd. Zo kunnen we duidelijk zien dat digitalisering een ‘big topic’ is, waardoor digitale activa steeds populairder geworden zijn onder gebruikers, en dit is centrale banken uiteraard niet ontgaan. Hierdoor hebben verschillende banken al aangekondigd dat het bezig is met een eigen digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC).

Zo is het al een tijdje duidelijk dat China één van de landen is die groots inzet op een eigen CBDC, genaamd DC/EP. Het land heeft al meerdere tests uitgevoerd en heeft tevens aangekondigd dat het van plan is om de digitale valuta vóór de Olympische Winterspelen van 2022 te lanceren.

Op het gebied van CBDC’s liep Europa echter nog wat achter. Er is nu echter weer wat nieuws naar buiten gekomen vanuit de Europese Centrale Bank (ECB), waarin duidelijk werd dat Europa momenteel aandringt op de oprichting van een retail-CBDC.

Aan het begin van het jaar heeft de ECB een panel opgericht om het vooruitzicht van de oprichting van het digitale betalingssysteem te onderzoeken. Drie maanden later zei Yves Mersch, een uitvoerend lid van de ECB, dat de bank net bezig was met de oprichting van een retail-CBDC, die zou worden gebruikt voor betalingen voor goederen en diensten.

Recentelijk, tijdens een conferentie, sprak de president van de ECB, Christine Lagarde, over de dominantie van andere landen bij de oprichting van CBDC, te midden van de overwegingen voor de oprichting van een eigen retail-CBDC. Lagarde ging verder met aangeven dat de lancering van het CBDC een zeer goede stap zijn op het gebied van innovatie in Europa.

Lagarde bevestigde echter ook aan journalisten dat de Europese premier niet zou kijken naar de oprichting van een algemene CBDC. Bovendien heeft Lagarde gezegd dat het nieuwe CBDC niet als doel heeft om het gebruik van contant geld te elimineren, maar het op grote gebieden zal aanvullen. Om dit haalbaar te maken, zei ze dat de lokale bankbiljetten nog steeds beschikbaar zouden zijn voor burgers van alle Europese landen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN