Ethereum 2.0 kan in november al gelanceerd worden

De lancering van Ethereum 2.0 is één van de meest grote en langverwachte gebeurtenissen in de crypto-markt dit jaar. In eerste instantie stond de lancering gepland voor juli van dit jaar, maar de Ethereum-upgrade bleek complexer en had meer tijd nodig om gelanceerd worden.

Hierdoor bleef het vele maanden onduidelijk wanneer Ethereum 2.0 nou precies gelanceerd gaat worden. Echter is het raadspel wanneer Ethereum 2.0 gelanceerd wordt misschien eindelijk voorbij, zoals wordt uitgelegd door het team van Unfolded via de volgende tweet en de bijbehorende Medium-blogpost van Raul Jordan. Dhr. Jordan, die deel uitmaakt van het team van Ethereum 2.0.

In de begeleidende blogpost geeft Jordan aan dat Ethereum 2.0 in november gelanceerd kan gaan worden, op voorwaarde dat alles soepel verloopt voorafgaand aan de upgrade.

Hij gaf het volgende aan:

“Van [een checklist] zijn er maar een paar features, wat betekent dat we waarschijnlijk halverwege oktober een feature freeze kunnen uitvoeren, waardoor we alleen aan beveiligingsverbeteringen en UX kunnen werken voordat we live gaan. Als alles goed gaat, ziet november er vanuit ons perspectief nog steeds goed uit voor de lancering.”

Whales bereiden zich voor op de lancering

Met de maand november op minder dan 60 dagen, zouden de vooruitzichten van de lancering vóór het einde van het jaar de reden kunnen zijn dat Ethereum whales de munt blijven inkopen. Zo werd eerder al duidelijk dat er maar liefst 68 nieuwe Ethereum whales bijgekomen zijn, sinds de drop van BTC naar $10k.

Gegevens die werden gedeeld door Santiment – een organisatie die crypto-analyses uitbrengt over verschillende ascpecten van de markt – toonden aan dat Ethereum massaal werd ingekocht toen de koers daalde. Het aantal nieuwe crypto-investeerders met ten minste 1.000 tot 10.000 ETH steeg met 68.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!