Ethereum 2.0 lancering

Crypto.com lanceert nieuw platform, genaamd DeFi Swap

Crypto.com, een welbekend cryptocurrency-project/-platform dat zich bezighoudt met betalingen en uitwisselingen van cryptocurrencies, heeft aangekondigd dat het de gedecentraliseerde finance (DeFi) -markt gaat betreden. Het platform, genaamd DeFi Swap, is een fork van de populaire gedecentraliseerde-beurs Uniswap.

De verschillen tussen DeFi Swap en Uniswap hebben voornamelijk te maken met het aanbod van tokens, aanvullende geografische beperkingen en tevens biedt DeFi Swap een incentive voor yield farming op basis van CRO, de eigen token van Crypto.com.

Beloningen als je CRO staked

Gebruikers die de CRO-token staken bij de beurs, krijgen een beloning in de vorm van extra tokens, die dagelijks toegewezen zullen worden. Tevens krijg je een hoger percentage wanneer je besluit om een hoger bedrag te staken, gebaseerd op een vermenigvuldigingsfactor die toeneemt na elk jaar dat er gestaked wordt.

Er is ook bekendgemaakt dat het minimum aantal 1.000 CRO is, dat momenteel ongeveer $160 waard is. De opgebouwde tokenbeloningen zijn echter wel onderhevig aan een verwervingsperiode van 30 of 90 dagen, afhankelijk van of het ingezette bedrag hoger of lager is dan 100.000 CRO ($16.000).

De calculator van Crypto.com suggereert dat de opbrengsten op jaarbasis hoger kunnen zijn dan 1.000% wanneer je meer dan 500.000 CRO ($80.000) gedurende twee jaar staked. De tarieven zullen waarschijnlijk echter veranderen, en het valt nog te bezien of ze gedurende de hele periode zo hoog kunnen blijven.

CEO van Crypto.com Kris Marszalek vertelde Cointelegraph dat het bedrijf een heel ecosysteem aan het bouwen is en DeFi-producten een belangrijk onderdeel zijn van de roadmap. Hij gaf ook aan dat er een DeFi-portemonnee ontwikkeld wordt.

Minder gedecentraliseerd

Hoewel het initatief zich graag wil scharen onder gedecentraliseerde finance, zijn bepaalde aspecten van de uitwisseling minder gedecentraliseerd dan zijn concurrenten. Met name is het platform niet beschikbaar in jurisdicties zoals de Verenigde Staten, de Volksrepubliek China en een verscheidenheid aan andere staten die vaak worden aangetroffen in sanctielijsten.

Toen Marszalek antwoordde op waarom dit zo is, zei hij het volgende:

“Naleving, privacy en beveiliging vormt de basis van alles wat we doen en het bepaalt belangrijke beslissingen over productontwikkeling.”

Een extra beperking is de keuze van activa, die schijnbaar aan het oordeel van Crypto.com zijn, terwijl Uniswap berucht is om zijn volledig toestemmingsloze tokenpool-creatie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN