NULS Hack

Unibright ondergaat grote hack, waarbij 1,93 miljoen UBT gestolen is

Het bekende cryptocurrency-project Unibright heeft vandaag aangekondigd dat een van de HD-wallets gehackt is. Door deze hack zijn er ruim 1,93 miljoen vergrendelde UBT verplaatst, plus een van de persoonlijke portemonnees die eerder dit jaar aan teamleden was uitgedeeld. De totale waarde van de gestolen fondsen is op het moment van schrijven €531.600.

Het bedrijf zei het volgende:

“De uitleg is eenvoudig en toch onaangenaam, de herstelsleutel voor een van de hd-wallets van een bedrijf is onthuld. De niet-toegestane toegang leidde tot het oproepen van de overdrachtsfuncties van token lock-contracten (iedereen kan dat doen) naar de gedefinieerde doeladressen, die deel uitmaakten van de hd-portemonnee van dat bedrijf.”

Het is nooit de bedoeling dat deze UBT tokens opnieuw op de open markt komen, echter heeft de hack ervoor gezorgd dat dit nu wel het geval is. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat al de gestolen tokens gedumpt gaan worden op de open markt, wat weer een negatief invloed heeft op de koers en, als we het adres bekijken (0x6c6357f30fcc3517c2e7876bc609e6d7d5b0df43), dan zien we dat de verkoop al gestart is.

Unibright zei hier het volgende op:

“Het enige overgebleven negatieve effect is dus dat deze tokens duidelijk op de markt worden verkocht. Ironisch genoeg bereiden we momenteel goed nieuws voor over een professionele custody-integratie die de volgende stap zal zijn voor het nut van UBT als de “Universal Blockchain Token”. Onderdeel van dit nieuws is de vervanging van token lock-contracten door een volledig geautomatiseerde integratie in bewaring, incl. de dekking van onderliggende transactiekosten in andere cryptovaluta’s, zoals ETH of native blockchain-tokens. Het evenement van vandaag toonde nogmaals aan hoe belangrijk bewaring is in bedrijfsomgevingen.”

Het sloot af met:

“Het spijt ons zeer dat dit is gebeurd en we zullen ons best doen om dit goed te maken met geweldig nieuws over ontwikkeling, klanten en partnerships, zoals we de afgelopen weken en maanden hebben gedaan. Bedankt voor je begrip en tot ziens met beter nieuws.”

Momenteel staat er nog ongeveer 1 miljoen UBT op het bovenstaande adres, en wij gaan er vanuit dat Unibright er alles aan doet om deze munten terug te krijgen. We houden jullie op de hoogte als er verdere ontwikkelingen zijn.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN