Cryptocurrencies

In welke landen zijn cryptocurrencies het meest populair?

Cryptocurrencies zijn door de jaren heen een stuk bekender geworden. In Nederland en België wordt er steeds vaker over digitale valuta gesproken en tevens worden ze steeds vaker geaccepteerd als betaling. Het is echter wel zo dat de adoptie in deze twee landen nog achterloopt op de rest van de wereld. Het is vooral opvallend dat de Belgen relatief laag vertegenwoordigd zijn in de crypto-markt.

Als het echter gaat om de landen die de hoogste adoptiegraad hebben, dan zien we Nederland ook nog niet terug. Het feit bestaat dat op dit moment Oekraïne, Rusland, China, Zuid-Afrika, Nigeria, Kenia en de Verenigde Staten tot de toplanden wat betreft acceptatie van cryptocurrencies behoren, volgens de 2020 Global Crypto Adoption Index samengesteld door blockchain-data-analysebedrijf Chainalysis.

Hoe werkt deze rangschikking?

Afgelopen dinsdag werd de “2020 Global Crypto Adoption Index” gepubliceerd door Chainalysis. In dit rapport werden 154 gerankschikt op basis van hun adoptie van cryptocurrencies. Het bedrijf legde het als volgt uit:

“Het doel van deze statistiek is om elk land te rangschikken op basis van totale cryptocurrency-activiteit, maar in de ranglijst is ook zo gewogen om landen te bevoordelen waar het desbetreffende bedrag zwaarder weegt op basis van de rijkdom van de gemiddelde persoon en de waarde van het geld in het algemeen binnen het land.”

De crypto-acceptatie-index bestaat uit vier statistieken, berekend door “het schatten van de totale cryptocurrency die door dat land is ontvangen, en het wegen van de on-chain waarde op basis van PPP per hoofd van de bevolking, wat een maat is voor de rijkdom van het land per inwoner”, beschrijft Chainalysis. Het bedrijf ging verder met:

“Hoe hoger de verhouding tussen ontvangen on-chain waarde en PPP per hoofd van de bevolking, hoe hoger de rangschikking, wat betekent dat als twee landen dezelfde ontvangen cryptocurrency-waarde hadden, het land met de lagere PPP per hoofd van de bevolking een voorsprong zou krijgen.”

De landen met de hoogste adoptie

Volgens deze ranglijst van Chainalysis staat Oekraïne op de eerste plaats, gevolgd door Rusland, Venezuela, China, Kenia, de VS, Zuid-Afrika, Nigeria, Colombia en Vietnam.

Adoptie cryptocurrencies
Bron: Chainalysis

Na Chainalysis publicatie merkte het Oekraïense Ministerie van Digitale Transformatie het volgende op:

“De markt van virtuele activa in Oekraïne is behoorlijk ontwikkeld en heeft zelfs op wereldschaal een aanzienlijke omzet, maar het meeste is geconcentreerd in de schaduwzone, wat potentieel risico’s creëert voor zowel de staat, bedrijven als voor gebruikers.”

Het ministerie voegde eraan toe dat het “doorgaat met het creëren van een wettelijk kader voor het reguleren van de cryptocurrency-markt in Oekraïne en hoopt dat het wetsontwerp over virtuele activa in september door het parlement zal worden behandeld”.

Nu hoor ik jullie vragen, waar staan Nederland en België? Nou, Nederland is terug te vinden op plek 26 en België staat op de 44ste positie. Niet heel slecht dus voor twee relatief kleine landen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN