CryptoCoinTalk: Bitcoin koers weer stabiel, maar wat nu?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Na een paar zeer volatiele dagen op de Bitcoin koers lijkt de rust in cryptoland inmiddels weer enigszins wedergekeerd. Bitcoin ligt in tijdelijke consolidatie en dat leidt her en der tot wat relief rallies. Overigens betekent dat niet dat de volatiliteit bij Bitcoin voorbij is. Veel altcoins bewegen momenteel tussen belangrijke levels in en dat maakt het traden een stuk lastiger. Er is dus ook duidelijk merkbaar dat veel mensen afwachten wat Bitcoin gaat doen. De richting van Bitcoin zal ook de richting van veel alts gaan bepalen. Daarom is het ook weer een goed moment om een frisse blik op de Bitcoin koers te werpen.

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek hebben we een scherpe daling gezien van ruim $2.600. Op het moment van schrijven bewegen we rond de $10.350. Het is goed mogelijk dat we een (tijdelijke) stijging omhoog gaan zien. Daar gaan we zometeen dieper op in. Uiteindelijk is nog altijd de verwachting dat we nog één grotere beweging omlaag gaan krijgen richting de $9.040-$9.360. Daar ligt namelijk de wekelijkse support in combinatie met het 705 fibonacci retracement level.

Bitcoin koers weekgrafiek
Bron: TradingView

Daggrafiek

Als we iets verder inzoomen richting de daggrafiek zien we dat we nog altijd support hebben van de $10.077. We liggen momenteel in consolidatie en het is even afwachten welke kant we gaan kiezen. Voor nu lijkt het erop dat we wellicht een stukje omhoog gaan bewegen, zie de 4-uur-grafiek hieronder.

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView

4-uur-grafiek

We hebben op dit moment liquiditeit opgehaald. Wel zetten we lokaal een higher high en dat is een bullish signaal. Aan de onderkant zijn de stoplosses er al uitgetikt en de prijs lijkt nu uit de consolidatie range omhoog te willen breken, waardoor we dus mogelijk een (tijdelijke) bodem gaan neerzetten. Mochten we inderdaad omhoog uitbreken is de kans groot dat we richting de $10.681 en wellicht zelfs de $10.985 gaan bewegen. Vanuit daar is het afwachten hoe de prijs zich verder gaat ontwikkelen.

Bitcoin koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, op de korte termijn ziet het er redelijk uit. Het begint er steeds meer op te lijken dat Bitcoin wat verder omhoog gaat bewegen en dat zal resulteren in mooie relief rallies bij altcoins. Wij houden vooralsnog in ieder geval rekening met het scenario dat we nog een grotere beweging omlaag kunnen gaan krijgen binnenkort.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN